Top 10: Cei mai bine platiti artisti din industria muzicala

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:44
2260 citiri
Top 10: Cei mai bine platiti artisti din industria muzicala

Concertele, albumele noi dar si contractele de publicitate rotunjesc veniturile muzicienilor internationali. Iata care sunt artistii cu cele mai mari incasari in 2011, potrivit unui clasament realizat de Forbes.

U2 (195 milioane de dolari)

Rockerii mereu tineri de la U2 au intrat pe ultima suta de metri cu unul dintre cele mai profitabile turnee din istoria muzicii. In aceasta vara, cand U2 va termina turneul mondial, trupa va avea in cont 700 de milioane de dolari din vanzarea de bilete, cantecele U2 fiind ascultate de peste sapte milioane de persoane.

Bon Jovi (125 milioane de dolari)

Cine spune ca nu poti castiga bani si fara a pleca in turneu? Bon Jovi a inaugurat stadionul din New Jersey cu trei concerte sold out. Trupa a avut incasari de 200 de milioane de dolari din 74 de concerte organizate in 2011, dar si din lansarea unui album "Greatest Hits".

Elton John (100 milioane de dolari)

Sir Elton John a vandut 250 de milioane de albume in intreaga lume in ultimii 30 de ani si nu se opreste aici. Solistul a incasat 204 milioane de dolari din concertele organizate in ultimele 12 luni.

Lady Gaga (90 milioane de dolari)

Lady Gaga a incasat 170 milioane de dolari din cele 137 de concerte sustinute in 22 de tari. Desi costurile de productie ridicate ale concertelor divei i-au redus considerabil veniturile, Gaga a castigat si din vanzarea albumelor sau din campaniile de promovare pentru Polaroid, Virgin Mobile, Monster Cable sau Viva Glam.

Michael Buble (70 milioane de dolari)

Cantaretul de origine canadiana a ajuns in top cinci cei mai bine platiti muzicieni datorita incasarilor din concerte si vanzarilor de albume.

Paul McCartney (67 milioane de dolari)

Componentul fostei formatii Beatles castiga bani stand acasa. El este cel mai de succes compozitor din istoria muzicii, potrivit Guinness World Records. McCartney a castigat 130 de milioane, el sustinand doar 30 de concerte in 2011.

The Black Eyed Peas (61 milioane de dolari)

Membrii formatiei si-au rotunjit veniturile cu 68 de milioane de dolari din cele 62 de concerte pe care le-au sustinut in 2011. La acestea se adauga veniturile obtinute din contractele de publicitate pentru companii ca Samsung, Pepsi, Honda, Verizon sau Chase.

The Eagles (60 milioane de dolari)

Rockerii de la The Eagles au obtinut cea mai mare parte din venituri in turnee organizate in intreaga lume.

Justin Bieber (53 milioane de dolari)

La varsta de 17 ani, Bieber este cel mai tanar de pe lista celor mai bogati muzicieni. Bieber si-a completat veniturile in 2011 cu incasarile dintr-un turneu international, un nou album, filmul biografic "Never Say Never" si chiar o linie de parfum.

Dave Matthews Band (51 milioane de dolari)

Turneele inca aduc incasari considerabile formatiei chiar si dupa succesul din 2009 cu Big Whiskey si Regele GrooGrux. Trupa a avut incasari de peste $ 1 milioane de euro pe noapte de-a lungul celor 68 spectacole din ultimele 12

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cei mai bine platiti muzicieni, #artisti bani, #U2 incasari , #Timpul liber