Trage cu arma intr-un poligon unic in Romania

Sambata, 05 Mai 2012, ora 00:00
7453 citiri
Trage cu arma intr-un poligon unic in Romania

Trage cu arma in cel mai tare poligon de tir din Romania, cu pistoale neletale cu bila de cauciuc, pistoale letale cu glont sau pusti de vanatoare cu glont si alice. Fie ca ai sau nu permis de port-arma, poligonul de tir UTI are specialisti care te asista si te indruma la fiecare pas.

"Complexul de Tir UTI este locatia perfecta pentru petrecerea timpului liber, fie ca vorbim de profesionisti sau amatori in domeniul tirului, acesta fiind construit la cele mai inalte standarde si beneficiind de tehnologie de ultima generatie.

Participantii la sedintele de tir vor avea parte de experiente inedite, de multa adrenalina si pot organiza competitii cu prietenii. Toate tragerile se desfasoara in conditii de siguranta, poligonul fiind dotat cu multiple sisteme de securitate", a declarat pentru Business24 Nicolae Tanase, Director Tehnic la Complexul de Tir UTI.

Aici poti participa si la cursuri de initiere in care iti sunt prezentate regulamentele de conduita in poligon, arma si regulile de folosire a munitiei. In plus au loc simulari de efectuare a tragerilor cu arma la tinta, repetarea procedurii de declansare a focului la distante mici si exercitii de ochire, respiratie si declansare, explica Nicolae Tanase.

Daca ai experienta in manuirea armei, poti participa la cursul de initiere pentru avansati care include sedinte diferentiate de trageri in poligon: precizie, tactica, dinamism si combat, spune oficialul.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa tragi cu arma in poligon

"Pentru a putea efectua o sedinta de trageri, o persoana trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani si sa prezinte o carte de identitate valabila. Persoana care vine cu arma proprie la poligon trebuie sa prezinte obligatoriu si permisul de arma in care este inscrisa arma cu care doreste sa traga.

Persoanele care nu detin permis de arma pot inchiria una din poligon. Toate persoanele care vin in poligon vor fi asistate si indrumate de un instructor profesionist si autorizat", precizeaza Nicolae Tanase.

Magazin complet de arme si munitii

In cazul in care nu dispui de o arma si vrei sa-ti cumperi una, poligonul de tir UTI dispune si de un magazin de arme si munitii.

"Pretul pistoalelor neletale cu bila de cauciuc se situeaza intre 1.000 si 2.400 de lei, cele letale cu glont costa intre 2.400 si 4.600 de lei, iar o pusca de vanatoare cu glont sau alice variaza intre 2.600 si 8.200 de lei", ne-a spus directorul UTI.

In magazin vei gasi o serie inedita de accesorii, de la tocuri de pistol, spray-uri pentru curatat arma, pana la casete metalice pentru depozitarea pistolului si a munitiei.

Daca nu vrei sa iti cumperi o astfel de caseta metalica pentru depozitarea armamentului, trebuie sa stii ca ele pot fi si inchiriate, pentru doar 35 de lei pe luna la fiecare arma.

#poligon tir, #trageri arma poligon, #poligon tir UTI , #Timpul liber