Viziteaza cea mai veche distilerie Scotiana, pe urmele cuplului regal

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 00:00
2002 citiri
Viziteaza cea mai veche distilerie Scotiana, pe urmele cuplului regal

Urmatoarea ta excursie in Scotia trebuie sa includa si o vizita la distileria Glenturret - The Famous Grouse Experience. Vei fi primit cu bunatati specifice in distileria de lux si vei invata cum se face whisky-ul tau preferat.

Distileria tocmai a fost inaugurata ca atractie turistica de cinci stele de catre ducele si ducesa de Cambridge, ce au investit 250.000 de lire sterline in renovarea vechii distilerii, potrivit unui comunicat remis de reprezentantii Glenturret in Romania.

Vizitatorii au fost primiti cu placinta facuta cu carne de vita din Perthshire si ceapa sotata in whisky Glenturret. In continuare, cuplul regal s-a bucurat de un tur privat al distileriei, acompaniat de o degustare a gamei Famous Grouse, acestia devenind primii vizitatori care isi imbuteliaza whisky-ul Glenturret.

Cuplului regal i-a fost prezentata modalitatea de productie a whisky-ului single malt. Acestora li s-a prezentat procedeul prin care single-malt-ul Glenturret este amestecat cu alte whisky-uri pentru a fi creat The Famous Grouse, whisky-ul favorit al Scotiei de peste 30 de ani si unul din primele 5 whisky-uri scotiene din lume.

Cuplul regal este doar primul cuplu de vizitatori care beneficiaza de acest tratament calduros din partea gazdelor, si tu vei fi primit cu aceeasi deschidere.

Conceputa initial ca o distilerie single malt in 1775, astazi The Famous Grouse Experience este cea mai vizitata distilerie din Scotia pentru ca aici poti invata despre procedeele traditionale de producere si imbuteliere a whisky-ului single malt.

Asezata la poalele Highland-ului, in apropierea orasului Crieff, distileria Glenturret a fost declarata "casa spirituala a whisky-ului". Te tenteaza?

#cea mai veche distilerie whisky, #distilerie whisky Scotia, #cuplu regal whisky Scotia , #Timpul liber