Weekend cu echitatie si istorie nobiliara. Tu cum te relaxezi azi?

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 00:00
4840 citiri
Weekend cu echitatie si istorie nobiliara. Tu cum te relaxezi azi?
Foto: Karpatia Horse Trials

Weekend-ul acesta ai parte de echitatie si specacole de bun gust! Pe celebrul Domeniu Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova, are loc Karpatia Horse Trials, un eveniment care a inceput deja de vineri, dar care te asteapta cu noi surprize in fiecare zi.

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino redevine un spatiu plin de viata, elegant si autentic, destinat pasionatilor de calarie, precum si iubitorilor istoriei nobiliare din Romania, cuprinzand in program atat Concursul Complet International de echitatie, cat si evenimente conexe, precum parada cu ogari si expozitie de masini de epoca.

Dupa succesul impresionant inregistrat anul trecut, Karpatia Horse Trials revine cu a doua editie pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, la 80 de kilometri distanta de Bucuresti.

Centrul Domeniului este palatul Micul Trianon, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey.

"Anul acesta inregistram cateva premiere in echitatia romaneasca: CCI 3* - etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice - si concurenti din tari care nu au ajuns niciodata in Romania cu caii personali.

Acestia vor calatori zile in sir pentru a concura la Floresti din tari precum Marea Britanie, India, Italia, Belgia sau Spania", spune Mihnea Virgolici, Directorul Evenimentului.

Competitia ecvestra internationala

Karpatia Horse Trialscuprinde doua tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International si Concurs de atelaje cu doi si patru cai.

Concurs Complet International (CCI) - la aceasta disciplina de Proba Completa vor lua startul trei categorii de concurenti profesionisti: CIC 1*, CCI 2* si CCI 3*.

Principala noutate din 2015 este Concursul de trei stele (CCI 3*) care reprezinta o etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Este singurul concurs de trei stele (3*) din Romania organizat in ultimii 12 ani si are cel mai inalt grad de dificultate din tara, la Proba Completa.

Cu toate acestea, 9 cupluri calaret-cal, din tari precum Spania, Belgia, Italia, Marea Britanie sau India s-au inscris pana acum pentru a participa la cel mai ridicat nivel al competitiei de anul acesta.

Indiferent de categoria la care participa, concurentii profesionisti au de parcurs in cele 3 zile, 3 probe.

De la Dresaj (proba care s-a desfasurat vineri, 9 octombrie) si Cross-Country (sambata, 10 octombrie) pana la Obstacole (duminica, 11 octombrie), acestea sunt un adevarat deliciu pentru iubitorii de adrenalina, care vor urmari cu sufletul la gura miscarile de sincronizare ale calului si calaretului.

Emotiile cele mai mari vor fi in cadrul probei de Cross-Country deoarece obstacolele sunt fixe, masive, in teren variat, presupun sarituri peste busteni, santuri, bazine cu apa si alte obstacole din lemn masiv.

In functie de dificultatea clasei, timpul optimal pentru parcurgerea traseului variaza intre 6 si 10 minute, distanta traseului variaza intre 900 m si 5700 m, iar numarul de obstacole naturale intre 7 (la Debutanti/Novici/Copii) si 36 (la CCI 3*).

Concusul de atelaje va fi deschis sambata, cand vor intra in terenul principal de concurs Atelajelele cu doi cai pentru Proba Combinata de maraton si conuri, si va continua duminica pentru Atelajele cu 4 cai.

Toate probele insa se vor remarca prin eleganta si vor pune in evidenta armonia intre cal si calaret, un dialog special caracterizat prin incredere, precizie, suplete.

Participantii inscrisi provin din Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, India, Bulgaria, Romania. 40 de cai au fost inscrisi pentru a participa la probele care formeaza Concursul Complet International de 1, 2 si 3 stele.

Arbitrii si oficialii prezenti la editia 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Romania.

Activitati recreative

Alaturi de competitiile propriu-zise, vei avea ocazia sa petreci un weekend special, cu aer de poveste.

Demonstratii ecvestre, ateliere creative pentru copii, standuri artizanale si mancaruri atente alese vor fi doar cateva dintre atractiile care vor inscrie evenimentul pe harta timpului liber de calitate.

Domeniul de 130 de hectare va fi amenajat si pentru activitati ecvestre destinate atat adultilor, cat si copiilor, precum calarie pe ponei si cai sau plimbare cu trasura pe aleile cu castani si platani centenari.

Eleganta echitatiei va fi imbogatita printr-o parada de ogari care va avea loc duminica, 11 octombrie, proprietarii din toata tara ai acestei rase fiind invitati sa participe in numar cat mai mare, alaturi de exemplarele lor.

Biletul pentru o zi (10 sau 11 octombrie) costa 20 lei, iar abonamentul (10 - 11 octombrie) costa 35 lei.

#Karpatia Horse Trials, #echitatie Floresti Prahova, #ce faci in weekend , #Timpul liber