Alexandru Ciucu: Reguli vestimentare pentru un om de afaceri

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 00:00
4610 citiri
Alexandru Ciucu: Reguli vestimentare pentru un om de afaceri

Designerul Alexandru Ciucu prezinta regulile vestimentare pe care trebuie sa le respecti, in functie de mediul de afaceri din care te afli si te sfatuieste cum sa te protejezi de frigul de afara, fara sa iti pierzi nobletea vestimentara.

Pardesiul trei sferturi din lana sau casmir, cu maneci si rever clasic, impreuna cu un fular de casmir pot fi elementele calduroase perfecte pentru tinuta de iarna a unui om de afaceri. In plus, el prezinta argumentele pentru care colaborarea cu un designer local nu exclude excursiile de shopping in strainatate, intr-un interviu acordat Business24.

Alexandru Ciucu vorbeste si despre lansarea coletiei sale de tinute business, care va avea loc marti, la sala "Le Diplomate" a Hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

"Colectia se numeste L'Homme.Roi 2012 si se adreseaza Barbatului Rege, adica barbatului care emana putere prin simpla prezenta fara a fi nevoie sa o dovedeasca. Nu toti ne nastem nobili dar prin atitudine fiecare dintre noi poate deveni un rege. Aceasta este filosofia acestei colectii pe care o voi prezenta in premiera la Bucuresti pe 21 februarie 2012 si apoi, pentru prima data in cariera mea, voi prezenta aceasta colectie la Monte Carlo, Hotel de Paris.

Dupa seara prezentarii de la Monaco unde sunt invitati cei mai de seama reprezentanti ai Principatului inclusiv Printul Albert, colectia va ramane expusa acolo inca doua saptamani, timp in care cei care isi doresc un costum din colectie il pot comanda. Preturile difera in functie de tesatura si model dar incep de la circa 1500 de euro. Colectia este de influenta aristocratica cu influente chic moderniste", a declarat Alexandru Ciucu.

Cum sunt privite la Monte Carlo si in afara tarii colectiile romanesti de tinute business?

Sunt din ce in ce mai multi designeri romani care reusesc sa iasa cu succes pe podiumurile din strainatate atat din Europa cat si din Statele Unite ale Americii. Cred de asemenea ca in urmatorii zece-cincisprezece ani vor fi tot mai multi artisti romani din diferite domenii care chiar se vor afirma peste hotare, pentru ca romanii sunt un popor de origine latina cu o creativitate debordanta dar si insotita de o dorinta extraordinara de a-si demonstra public forta creatoare. Ma refer aici la artisti designeri, regizori, cantareti, actori, fotografi dar si la artistii colaterali artelor de mai sus make-up, hair-style. Simt ca exista in Romania acestor ani o pofta uriasa de renastere si emancipare generalizata in toate domeniile. Simt ca romanii s-au saturat sa fie pusi la coltul Europei.

Cred ca orice persoana si in mod special oamenii de afaceri ar trebui sa apeleze la designeri locali pentru ca in felul acesta vor avea parte de tinute unicat, croite pe masurile lor chiar in orasul in care locuiesc. Este dificil sa colaborezi doar cu case de moda aflate in strainatate pentru ca de multe ori ai nevoie de un costum sau de o camasa pe masura ta foarte repede si nu intotdeauna se iveste o plecare in care sa ai timp si de cumparaturi. Colaborarea cu un designer local nu exclude excursiile de shopping in strainatate dar nici nu se concureaza una pe cealalta.

Cat ar trebui sa investeasca un om de afaceri in tinuta sa?

Cred ca este impropriu sa vorbim despre o suma atunci cand vine vorba despre alcatuirea unei garderobe fie ea si de business, pentru ca nu cred ca exista o limita precisa peste care daca cineva ar cheltui, se poate asigura de tinute de bun gust. Deci nu suma cheltuita pe haine este cea mai importanta, ci calitatea lor si posibilitatea de a le combina armonios, iar pentru acest lucru este necesara putina educatie vestimentara sau consultarea unui specialist.

Care sunt regulile vestimentare de baza pentru un om de afaceri?

Depinde foarte mult de mediul de afaceri despre care vorbim. In cazul bancilor sau al marilor corporatii, codul vestimentar subinteles obliga la costum de culoare inchisa bleumarin, gri sau negru, rareori cu dunga, camasa alba sau bleu, cravata sobra, pantofi de cele mai multe ori negri. In mediul de afaceri "liber" insemnand intreprinzatori privati, codul vestimentar se relaxeaza fiind des intalnite costumele in dungi sau chiar carouri fine, camasa roz, galben pai, lila si pantofii maron coniac.

Si oamenii de afaceri gresesc. Care sunt cele mai comune greseli in tinuta business?

Printre cele mai frecvente derapaje vestimentare masculine pot aminti alegerea gresita a marimii sacoului, nerespectarea sau neadaptarea tinutei la dresscode-ul cerut in anumite circumstante si lipsa grijii pentru aspectul pantofilor.

Care sunt tendintele, in acest moment, in tinuta business?

Mediile de afaceri pot fi foarte diferite din punct de vedere al stilului vestimentar dar per ansamblu remarc o dorinta generala a oamenilor de afaceri de a-si particulariza si personaliza tot mai mult tinutele. Si am mai observat ca tot mai multi barbati poarta batista la buzunarul de la rever.

Cum ar trebui sa te imbraci astfel incat sa respecti regulile unei tinute business si totusi, sa te protejezi de temperaturile extreme din aceasta perioada?

Pentru perioada rece, cel mai recomandabil este ca barbatii sa poarte pardesiu trei sferturi din lana sau casmir. Modelul cel mai elegant este cel cu maneci si rever clasic iar cel mai comod, pardesiul cu maneca raglan. Un fular de casmir va avea darul de a innobila tinuta.

#Alexandru Ciucu lansare, #reguli Alexandru ciucu, #reguli vestimentare afaceri, #tinuta business iarna , #Tinuta business