Tinuta business in primavara 2014: Poarta Radiant Orchid si tocuri stiletto

Sambata, 01 Martie 2014, ora 00:00
5427 citiri
Tinuta business in primavara 2014: Poarta Radiant Orchid si tocuri stiletto

Culoarea anului 2014, Radiant Orchid, isi are locul chiar si in tinuta business, spun specialistii. Daca nu ti se potriveste in mod deosebit, merita sa incerci totusi cateva "pete mari" dintr-o astfel de culoare.

Alege materiale ce nu se sifoneaza, incearca un palton fara guler si o camasa in nuante pale, chiar si cu mici detalii feminine, in aceasta primavara, te sfatuieste Gabi Urda, consilier de imagine.

In ceea ce priveste pantofii, poti alege un pantof cu bot demi ascutit si toc mediu: "Am scapat de ametitoarele si obositoarele tocuri extrem de inalte si, eventual, chiar de botul rotund, care lasa impresia unui picior butucanos. Pantofii cu toc, clasicii pantofi de diva hollywoodiana, au patruns in toate mediile, diferenta o face culoarea si lipsa accesoriilor", puncteaza specialistul.

Institutul Pantone a decretat: se poarta Radiant Orchid in 2014

Spre deosebire de anul trecut, cand culoarea anului era de evitat in tinutele business (verde smarald), in 2014, Radiant Orchid, acest violet cu tenta de roz, poate fi integrat foarte bine, sustine Gabi Urda.

Pentru a fi purtat din cap pana in picioare, in rochii business sau deux pieces, este bine sa stabilim daca pigmentatia noastra este cea potrivita, daca culoarea ne lumineaza trasaturile si ne indulceste privirea.

"Femeile carora le sta bine in culorile reci, insa in nuante fanate, pudrate, pot aborda in pete mari de culoare acest violet", spune specialistul.

Ea este insa o culoare cu un mare potential pentru accesorii - pantofi, genti, esarfe, bijuterii. Si pentru ca inspira creativitate, expresivitate si originalitate, nu e de ocolit ca accent intr-un tinuta, fiind usor de asortat cu neutre - bleumarin, bej, griuri.

"Anul acesta este dedicat pastelurilor, tonurilor foarte apoase, diluate, care induc calm si accentueaza subtil feminitatea. Astfel, nu sunt de ocolit griurile foarte deschise care sunt o baza de garderoba teribil de ofertanta. Pot fi mixate cu orice culoare intensa care va caracterizeaza si va confera incredere", este de parere Gabi Urda.

Este esential sa ne cream o baza de garderoba formata din neutre, pe care vom ajusta apoi culorile care ni se potrivesc, chiar daca ele sunt sau nu in tendinte in acel moment.

Oricat de confortabil ar parea negrul, el aduce o nota prea rigida in lumea de business, de aceea este recomandata inlocuirea lui cu nuante de bleumarin, maronuri cafea, griuri, bejuri camel.

"Femeile in mediul business au trecut de mult de pragul mimetismului barbatilor. Umerii lati si soldurile inguste ale inceputurilor sunt de mult uitate. Astfel tinutele si-au insusit diferentele caracterului feminin - sunt mai putin rigide, mai colorate, mai creative", puncteaza expertul.

Ce purtam pe sub sacou, in aceasta primavara?

Expertul iti recomanda sa gasesti un detaliu feminin care te caracterizeaza, in aceasta primavara.

"Pentru a profita de atuurile femeilor in lumea de business si a rupe cercul uniformizarii si al severitatii anumitor tinute, as miza pe camasi pastelate cu accente feminine - funde discrete, gulere rotunde, tunica, cu un strop de originalitate si, de asemenea, pe topuri din matase usoara, fluida cu imprimeuri, cu gulere drapate sau funda".

Materiale de primavara pentru tinuta business

Chiar daca temperatura din birouri este mai mereu constanta, tesaturile vestimentatiei de business inregistreaza schimbari in functie de anotimp. Insa despre orice fel de material am vorbi, este foarte important sa nu se sifoneze foarte usor, sa nu adune scame si sa nu arate ieftin.

"Pentru costumele deux pieces si rochii este in continuare recomandata lana, insa intr-o tesatura foarte subtire, usoara. Bumbacul se va regasi in camasi, eventual topuri, la fel matasea, care poate imbraca si formele fustelor sau rochiilor.

Sunt usor de purtat si de ingrijit si amestecurile de fibre naturale cu cele sintetice: matasea vegetala cu acetat, bumbac cu elastan. Evitati materialele 100% sintetice, inul sau vascoza, care se sifoneaza usor si dau impresia de neingrijit", te sfatuieste consilierul de imagine.

Cum trebuie sa arate paltonul de primavara 2014

Trebuie sa ai in garderoba un palton usor, cambrat care se inchide petrecut sau cu nasturi, care marcheaza talia cu un cordon.

"Usor de asortat si mereu chic va fi unul camel, insa, in functie de personalitate si mediul de afaceri in care activati, puteti inclina si catre nuante pudrate - rozuri, griuri deschise. Cele drepte, fara guler sunt printre piesele recomandate de marile case. Insa adoptati o asemenea piesa vestimentara doar daca silueta va permite", mai spune specialistul.

Pentru zilele ploioase sau cele mai calduroase un trenci clasic, stil Burberry, cu cordon in talie este perfect, considera Gabi Urda.

"Cele bej sau negre sunt frecvent intalnite, insa lasati-va libertatea de a-l accesoriza cu brose, esarfe colorate, chiar o curea din piele in locul cordonului", mai spune aceasta.

Accesorii: Brose la tinuta business

"Brosa este accesoriul predilect mediului de afaceri, asadar sa o redescoperim", te indeamna Gabi Urda.

Prinse pe rever sau guler aproape de clavicula, de umar, brosele in toate formele pot fi o cale de exprimare a creativitatii si feminitatii.

"Aria de alegere este infinita, insa evitati-le pe cele infantile si cele care arata ieftin - florile textile cu petale din plastic, brosele metalice cu strasuri colorate, gargaritele, fluturasii", puncteaza expertul.

Accesorii: Geanta la tinuta business

Gentile, alaturi de pantofi, sunt indicii de necontestat privind personalitatea, stilul de viata, statutul purtatorului.

Cele purtate in mediul de afaceri raman rigide, din piele de calitate foarte buna, neaparat cu accesorii metalice (nu de plastic), "insa as miza pentru un plus de originalitate, de creativitate, de expresivitate", spune specialistul.

"De ce nu o geanta trapez, cu taieturi drepte, severe din piele violet-roz, Radiant Orchid, culoarea anului 2014?", propune expertul.

Potrivit acestuia, geanta Radiant Orchid este o achizitie de o mare versatilitate, alaturi de pantofi si costume neutre. "O puteti purta prin rotatie cativa ani", spune acesta.

"In functie de finisaje si cum este ingrijita poate deveni chiar o piesa de referinta in garderoba dumneavoastra", mai spune acesta.

Accesorii: Pantofii la tinuta business

Consilierul de imagine te indeamna sa alegi pantofii clasici, stiletto, cu toc mediu si bot semi ascutit, la tinuta pentru birou din aceasta primavara.

"Am scapat de ametitoarele si obositoarele tocuri extrem de inalte si, eventual, chiar de botul rotund, care lasa impresia unui picior butucanos. Pantofii cu toc, clasicii pantofi de diva hollywoodiana, au patruns in toate mediile, diferenta o face culoarea si lipsa accesoriilor", spune consilierul.

Desi recunoaste ca vei gasi in magazine cel mai adesea pantofi bej sau gri, acesta iti propune sa experimentezi: "Incercati-i pe negri texturati cu perforatii, cu piele de sarpe, eventual cu un element metalic discret, precum catarama", spune Gabi Urda.

#culoarea anului 2014, #tinuta business primavara , #Tinuta business