Pune mana pe Heuer Skipper, un ceas clasic facut special pentru regate

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 00:00
2581 citiri
Pune mana pe Heuer Skipper, un ceas clasic facut special pentru regate
Foto: Analog/Shift

Iti place sa iesi pe mare si sa te intreci in curse de iahturi, dar inca n-ai gasit un ceas potrivit, pe care sa-l asortezi ambarcatiunii tale? Poate ar trebui sa cauti si prin colectii private, nu doar prin magazine.

Iti propunem un model automatic Heuer Skipper realizat in 1975, care evolueaza intr-o nota caracteristica a ceasurilor de curse realizate in acel deceniu, potrivit Bloomberg.

Fara prea multe artificii vizuale adaugate cadranului, Heuer Skipper se dovedeste un ceas clasic construit special pentru cursele de iahturi aflate in voga in urma cu 40-50 de ani.

Din punct de vedere cromatic, cadranul ceasului este mai viu decat clasicele combinatii de alb si negru, intalnite in special pe ceasurile dedicate curselor auto.

Cronometrul tricolor adaugat cadranului principal al ceasului tine cu exactitate evidenta celor 15 minute necesare pozitionarii vasului in vant inainte de startul oricarei curse.

Nuantele folosite in decorarea ceasului sunt din gama bleu sugerand clar ca este un ceas destinat aventurierilor maritimi, iar limbile mecanismului sunt viu colorate, amintind de stralucirea soarelui.

Impartirea cadranului este facuta in mod interesant, cu fereastra de afisare a datei plasata in dreptul orei 6, un cadran suplimentar de cronometru plasat in dreptul orei 10 si un punct oranj fosforescent care indica ora 12.

Carcasa care protejeaza mecanismul sau este aceeasi folosita si la modelele Autavia ale ceasurilor Heuer din aceeasi perioada, fiind in acelasi timp rezistenta la socuri, ca si la apa.

Si mai atragator pare pretul cu care acest ceas clasic este scos la licitatie pe portalul Analog/Shift: doar 6.000 de dolari.

#ceas clasic Heuer, #ceas Heuer Skipper, #ceas colectie curse navale , #Tinute casual