Adori blanurile? Pastreaza-le corect pe timpul verii

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 00:00
7819 citiri
Adori blanurile? Pastreaza-le corect pe timpul verii

Haina de blana este o piesa care nu se va demoda niciodata, oricat de mult ar sta in dressing-ul tau. Dar pentru a ajunge sa o poti purta si peste cateva sezoane trebuie sa ai mare grija de ea, mai ales acum, inainte de a o incuia de tot in dulap.

Desigur, curatatoria este cea mai la indemana solutie, insa si acasa trebuie sa o tratezi cu deosebita atentie, sustine Barry Kirsch, proprietarul unui centru de depozitare pentru blanuri din SUA, pentru publicatia The Life of Luxury.

Iata cateva sfaturi privind temperatura, umiditatea si regulile de curatare pe care trebuie sa le respecti pentru a-ti pastra intacta haina preferata de blana.

Ce se intampla daca nu depozitezi intr-un loc potrivit haina de blana

Orice haina de blana se poate strica daca nu este tinuta intr-un mediu propice, care include atat o temperatura optima cat si un nivel potrivit de umiditate.

"Temperatura ideala este de maxim 10 grade Celsius, la o umiditate intre 45 si 50%", explica acesta.

Lemnul de cedru, un mit ce-ti poate distruge haina preferata

Moliile, acarienii si alte insecte adora blanurile naturale, iar lemnul de cedru este recunoscut pentru faptul ca impiedica toate aceste vietati sa ajunga la blanurile tale naturale.

Insa daca-ti vei depozita haina intr-un dulap din lemn de cedru, asa cum ai putea fi sfatuita, te confrunti cu un alt risc: umiditatea crescuta.

Lemnul de cedru atrage umiditatea din aer si poate contribui la accelerarea procesului de deteriorare, spune specialistul.

Blanurile atrag si retin mizeria

Este extrem de important sa cureti foarte bine orice haina din blana naturala. Daca amani "curatenia de primavara", rezultatul va fi extrem de vizibil atat pe termen scurt (lipsa de stralucire a blanii), cat si pe termen lung (o durata mai mica de viata).

De ce ar trebui sa-ti cureti o haina de blana in fiecare zi

O mica zgarietura pe o haina de blana se poate transforma, in timp, intr-o "paguba" mult mai mare. Tocmai de aceea, ar trebui sa arunci un ochi asupra ei, din cand in cand, chiar si vara.

#haina blana, #cum ingrijesti haina blana, #cum depozitezi haina blana, #haina blana vara , #Tinute elegante