Ce spui de un inel de logodna cu diamant roz? Costa 15,7 mil. dolari

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 14:15
4513 citiri
Ce spui de un inel de logodna cu diamant roz? Costa 15,7 mil. dolari

Un inel cu un diamant roz de 9 carate a fost vandut marti la New York pentru pretul record de 15,7 milioane de dolari, in cadrul unei licitatii.

La aceasta licitatie au mai fost adjudecate si alte 16 bijuterii de mare valoare ce au apartinut lui Huguette Clark, misterioasa mostenitoare a unei imense averi.

Valoarea totala a bijuteriilor vandute la licitatia de marti insumeaza 20,8 milioane de dolari, ele fiind realizate de firme precum Cartier, Tiffany si Dreicer, aceasta din urma fiind si creatoarea respectivului inel cu diamant.

In colectia vanduta marti mai straluceste si un un inel cu diamante albe, de 19 carate, realizat de firma Cartier in anul 1920, adjudecat pentru pretul de 3,1 milioane de dolari. Alte piese notabile din colectie sunt reprezentate de o bratara cu diamante din anul 1925, o alta bratara cu diamante si smaralde, inca una cu aur, rubine, smaralde si safire din anul 1915 si un colier cu perle naturale si diamante.

Huguette Clark a fost fiica unui magnat american, a carui avere impresionanta, obtinuta din afaceri in domeniile feroviar, bancar si minier, a rivalizat cu cea a lui Rockefeller.

#diamant roz licitatie, #New York licitatie bijuterii , #Tinute elegante