Ceasuri dedicate competitiei auto Le Mans Classic

Marti, 05 Iunie 2012, ora 12:15
2112 citiri
Ceasuri dedicate competitiei auto Le Mans Classic

Producatorul elvetian de ceasuri Richard Mille, partener din 2002 al evenimentului auto bianual Le Mans Classic, a decis sa lanseze doua modele in editie limitata: RM 008 LMC si RM 011 LMC.

Prezentarea celor doua modele va avea loc pentru a marca editia din acest a celebrului eveniment de masini vintage.

Acesta nu este primul eveniment pentru care producatorul de ceasuri elvetian a lansat editii limitate. Compania a mai prezentat pana acum modelele RM 65, fabricat in intregime din safir, RM 011 DLC Titanium Mexico, creat pentru a sarbatori 200 de ani de independenta in Mexic si RM051 Phoenix, un ceas pentru femei produs in colaborare cu renumita actrita Michelle Yeoh din Malaezia, potrivit Born Rich.

Ambele ceasuri dedicate Le Mans Classic au fost concepute sub forma unui tribut adus acestei curse importante, oferind un fel de retrospectiva a concursului anual Le Mans 24 Hours. Ambele ceasuri au fost elaborate folosind aceleasi principii ce stau la baza conceperii masinilor de curse, unde caroseria, sasiul si motorul sunt imaginate ca un intreg al carui singur obiectiv este eficienta maxima.

RM 008 LMC

RM 008 LMC este o piesa cu cronometru care celebreaza cursa Le Mans Classic in stilul cel mai pur. Ceasul se mandreste cu minutele si secundele cronometrului, cuplul de torsiune si functiile ecranului care amintesc de culorile specifice ale circuitului, galben si albastru. Logo-ul cursei Le Mans Classic pe cadran, in dreptul orei 12, este un alt element ce aminteste de cursa clasica. Modelul RM 008 LMC va fi lansat intr-o editie limitata ce va cuprinde numai doua piese.

RM 011 LMC

Ceasul cu cronometru automat va fi lansat intr-o editie limitata de 150 de poese, fiecare dintre acestea avand o miscare a carcasei, cronometru ce se poate da inapoi si calendar anual. Pozitionat in jurul orei sase, un dispozitiv de masurare a celor 24 de ore este amplasat ca o piesa de un rafinament tehnic ce aduce un adevarat tribut cursei istorice, masinilor vintage si concurentilor din competitie. Numai pentru a produce cutia in forma de butoias din titan au fost necesare mai multe de 200 de ore de operatii de prelucrare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceasuri competitie sportiva masini, #Le Mans Classic ceasuri, #Richard Mille ceasuri , #Tinute elegante