Cei mai mari jucatori de pe piata de lux anunta profituri in crestere

Marti, 07 August 2012, ora 09:46
2043 citiri
Cei mai mari jucatori de pe piata de lux anunta profituri in crestere

Cele mai mari trei conglomerate de lux din lume - LVMH, PPR si Richemont - au raportat castiguri ridicate in prima jumatate a acestui an, pe fondul cresterii pe segmente precum ceasurile si bijuteriile.

Cea mai importanta crestere pe segmentul produselor de lux s-a inregistrat pe pietele emergente, precum China, unde nicio companie nu a raportat o diminuare a vanzarilor, in ciuda temerilor privind evolutia negativa a acestia, potrivit Luxury Society.

"Intr-o lume in care companiile se lupta cu o scadere a cererii pe piata europeana, iar media este plina de vesti proaste, companiile producatoare de bunuri de lux precum LVMH su PPR par sa vina de pe alta planeta", spune Luca Solca, seful departmantului de Instrumente de capitaluri proprii ak CA Cheuvreux.

LVMH

LVMH, cel mai mare conglomerat de lux din lume, a anuntat o crestere de 12% a veniturilor in prima jumatate a acestui an, la 12,97 miliarde de euro, pe fondul cresterii puternice a comertului cu amanuntul si a vanzarilor diviziei de vinuri si bauturi alcoolice.

Divizia de fashion si bunuri din piele a inregistrat o crestere de 10%, mai mica decat estimarile analistilor. Divizia de fashion si bunuri din piele include branduri precum Louis Vuitton sau Givenchy & Celine.

Potrivit LVMH, costurile de marketing au diminuat castigurile Louis Vuitton, dar se asteapta ca profitul brandului sa creasca in a doua jumatate a acestui an.

Richemont

Compagnie Fianciere Richemont, al doilea producator de bunuri de lux din lume, a anuntat vanzari si profituri record in anul fiscal 2012. Vanzarile grupului au crescut cu 29% de la an la an, pana la 8,867 milioane de euro, in timp ce profitul companiei a crescut cu 43% pana la 1,540 milioane de euro. Aceasta crestere se datoreaza in parte expansiunii agresive pe segmentul de retail din China si revigorarii activitatii buticurilor din Europa si China.

Producatorul suedez al ceasurilor IWC si al bijuteriilor Cartier a spus ca vanzarile inregistrate in ultimele patru luni, pana la sfarsitul lui iunie, au avansat cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

PPR

PPR a anuntat o crestere de 17% a profitului in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Diviziile de lux si lifestyle au inregistrat impreuna o crestere a proftului de 25%, propulsata de amploarea vanzarilor in toate regiunile.

Profitul diviziei de lux a crescut cu 30% in prima jumatate a anului fata de aceeasi perioada din 2011, in timp ce profitul Yvest Saint Laurent s-a majorat de peste trei ori, iar cel al brandului Bottega Veneta a avansat cu 58%.

Hermes: Vanzari in crestere cu 21,9% in prima jumatate a anului

Hermes a raportat recent o crestere de 13,4% a vanzarilor pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an. Vanzarile in regiunea Asia-Pacific au avansat cu 26,9%. Cea mai importanta sursa pentru vanzari a fost noua linie de bijuterii si produse ce pot fi purtate in casa.

#piata produse lux vanzari 2012, #profit piata produse lux, #vanzari piata produse lux, #vanzari conglomerate lux, #jucatori piata produse lux , #Tinute elegante