Lasa arta si traditia sa se impleteasca la incheietura ta

Sambata, 15 August 2015, ora 00:00
2713 citiri
Lasa arta si traditia sa se impleteasca la incheietura ta
Foto: Watch Agora

Orologeria fina este o arta care isi are in continuare publicul sau fidel. O demonstreaza din plin casa de moda La Montre Hermes care reuseste sa combine stilul chic frantuzesc cu precizia mecanismelor elvetiene de mai bine de 35 de ani.

Slim d'Hermes si Slim d'Hermes Perpetual Calendar sunt doua noi modele de ceasuri de lux prin care casa de moda elvetiana revine in actualitate, relateaza revista Haute Time.

Cele doua ceasuri sunt o dovada clara a evolutiei mesterilor oroligeri, dar si un nou exemplu a rafinamentului de care dau dovada designerii Hermes.

Lovitura este data insa de finetea gravurilor unui artist japonez, Buzan Fukushima, incrustata in cel mai fin portelan francez din care este alcatuit cadranul celor doua ceasuri, produse in doar 12 exemplare.

Slim d'Hermes Koma Kurabe, primul dintre ceasuri reprezinta o gravura a traditionalei curse de cai de la Templul Kamigamo din Kyoto, ceremonie desfasurata inca din anul 678.

Nuanta de ocru si stralucirea palida a portelanului de Sevres scot cu eleganta in relief scenele imaginate de maestrul japonez.

Al doilea ceas, Slim d'Hermes La Femme Aux Semelles De Vent reprezinta o copie a unui desen folosit deja de Aline Honor, ca un motiv decorativ al unor esarfe Hermes create in 2009.

Detaliile delicate ale gravurii in portelan sunt dublate de cele al mecanismului H1950, ultima inovatie a orologierilor elvetieni.

Finetea miscarilor sale poate fi admirata prin capacul de safir care acopera partea din spate a ceasului.

Ceasurile sunt prinse intr-o carcasa de aur alb, iar in buna traditie a stilului Hermes finisajul acesteia este facut manual.

M.J.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceas lux Hermes, #gravura portelan, #ceas Hermes editie limitata, #Slim d Hermes , #Tinute elegante