Noile ceasuri Ulysse Nardin, omagiu pentru Cristofor Columb

Luni, 14 Mai 2012, ora 08:39
4892 citiri
Noile ceasuri Ulysse Nardin, omagiu pentru Cristofor Columb

Producatorul elvetian de ceasuri Ulysse Nardin a dezvaluit noua sa colectie de ceasuri cu tematica marina, Classico Limited Edition Santa Maria.

Cu o maiestrie artistica veritabila si o precizie desavarsita, aceasta colectie povesteste aventura vasului cutezatorului Cristofor Columb, Santa Maria, potrivit Born Rich.

Adesea numita Gallant Maria, de catre membrii echipajului, ambarcatiunea regala Santa Maria a fost folosita de legendarul explorator Cristofor Columb in prima sa expeditie din 1492.

Mult mai mare decat celelalte doua corabii cu care a plecat Cristofor Columb din Spania, La Pinta si La Nina, aceasta nava amiral este recunoscuta ca una dintre cele mai importante ambarcatiuni din istorie pentru ceea ce a simbolizat intotdeauna, si anume adevaratul curaj.

Folosind vechea tehnica cloisonne, care s-a inrudit mereu cu arta emailarii, acest ceas frumos maiestrit aduce un tribut vasului Santa Maria. Maestrii artizani de la Ulysse Nardin au realizat cu o dexteritate deosebita fiecare detaliu in culori vii si cu specificatiile mecanice precise.

Un fundal albastru incadreaza un desen splendid al vaporului cu panzele si catargele sale, avand in partea superioara un steag care flutura liber. Vasul pluteste pe o apa cu nuante verzi si albastre.

Ceasurile din colectia Santa Maria sunt create cu migala, fiind rezultatul a 50 de ore de munca si a 26 de procese de ardere pentru a realiza fiecare dintre piesele cadranelor frumos lucrate manual.

Specialistii smaltuitori au realizat individual cadranul folosind tehnica decorativa cloisonne care produce o opera de arta unica. Avand un calibru UN 815, acest ceas cu intoarcere automata a fost certificat cronometru de catre COSC. Modelul are o rezerva de putere de 42 de ore, in afara de faptul ca este rezistent la apa pana la o adancime de 50 de metri.

Cu Classico Limited Edition Santa Maria, Ulysse Nardin a reinviat o tehnica decorativa pierduta. Disponibil intr-o editie limitata de 30 de piese, fiecare dintre ceasuri are 18 carate de aur roz si aur alb intr-o carcasa ce masoara 40 mm, acoperita un geam din cristal de safir.

#colectie ceasuri Ulysse Nardin, #colectie ceasuri tematica marina, #ceasuri elvetiene tematica marina , #Tinute elegante