Poarta un cronograf cu aer retro

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
2370 citiri
Poarta un cronograf cu aer retro
Foto: Vacheron Constantin

Cronograful Cornes de Vache produs in 1955 este unul dintre cele mai ravnite ceasuri in lumea colectionarilor. Doar 36 de exemplare au fost create, caracteristicile tehnice ale ceasului Vacheron Constantin fiind uluitoare pentru acea perioada.

Nu este de mirare ca renumitii orologieri ai casei de lux elvetiene au decis sa redea farmecul acestui cronograf exceptional intr-o noua interpretare moderna, in cadrul colectiei Historiques, anunta portalul Lux Expose.

Cornes de Vache 1955 este cel mai nou ceas inclus in colectia Historiques Vacheron Constantin, prin care oroligierii elvetieni readuc in zilele noastre modelele de exceptie lansate de-a lungul timpului.

Cronograful costa "doar" 95.000 de dolari si este un "must have" pentru orice gentleman rafinat.

Vacheron Constantin Cornes de Vache 1955 expune doua registre diferite pe cadranul principal al ceasului. Culoarea argintie a cadranului pune in evidenta stralucirea albastra a acelor cronografului, ca si luciul discret al aurului alb folosit la marcarea orelor

Doua subcadrane pozitionate simetric la ora 3 si ora 9 adauga alte functii suplimentare elegantului ceas cronograf, respectand in acelasi timp designul modelului original.

Foto: Lux Expose

Mecanismul interior este un Lemania 2310 modificat, de calibru 1142, pe care orologierii casei din Geneva il folosesc inca de acum 15 ani.

Foto: Vacheron Constantin

La fel ca si modelul de acum 60 de ani, Cornes de Vache este un ceas care rezista la presiuni acvatice de pana la 3 bari si are caracteristici anti-magnetice.

Foto: Lux Expose

Carcasa sa este realizata din platina, iar grosimea ceasului este de doar 10,8 mm, in vreme ce diametrul este de 38,5 mm.

Forma perfect rotunda a ceaului Cornes de Vache 1955 subliniaza si mai bine urechiusele carcasei create sub forma unor coarne de taur, amanunt care a dat si numele ceasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceas lux Vacheron Constantin, #colectia Historiques Vacheron Constantin, #Cornes de Vache 1955 , #Tinute elegante