Regizorul Bertrand Bonello va realiza un film despre Yves Saint Laurent

Joi, 17 Mai 2012, ora 10:46
1318 citiri
Regizorul Bertrand Bonello va realiza un film despre Yves Saint Laurent

Cineastul francez Bertrand Bonello va regiza un film despre viata si cariera celebrului designer Yves Saint Laurent, au anuntat companiile Film Distribution si Mandarin Cinema.

"Filmul se va concentra asupra celor mai emblematici ani din cariera lui Yves Saint Laurent, din 1965 pana in 1976, perioada in care el a lansat celebra lui colectie ruseasca, considerata de multi drept cea mai influenta dintre creatiile sale. A fost o perioada incredibil de importanta pentru el, atat din punct de vedere creativ, cat si pe plan personal", a declarat Eric Altmayer, cofondator al companiei de productie cinematografica Mandarin Cinema, alaturi de fratele sau Nicolas, informeaza screendaily.com.

Thomas Bidegain, coscenarist al filmelor "Un profet/ Prophete" si "Rust & Bone", alaturi de Jacques Audiard, va scrie scenariul pentru noul proiect cinematografic, alaturi de Bertrand Bonello.

Acest proiect este primul lungmetraj pentru Bonello dupa "Casa placerilor/ L'Apollonide (Souvenirs de la maison close)", care a rulat in competitia oficiala de la Cannes in 2011.

Regizorul francez Bertrand Bonello va prezida juriul din acest an al sectiunii Semaine de la Critique de la Festivalul de Film de la Cannes (16 - 27 mai).

Filmul despre Yves Saint Laurent, turnat in limba franceza, va avea un buget de productie de 15 milioane de euro, iar filmarile vor debuta in vara acestui an.

Yves Saint Laurent a cunoscut gloria inca de la prima lui colectie la casa Dior, unde i-a urmat maestrului Christian Dior, in 1957. In epoca, linia sa "Trapeze", care se deosebea net de talia de viespe a creatiilor din colectiile precedente, a avut un succes urias.

Pe 4 decembrie 1961, Yves Saint Laurent si-a creat propria casa de moda, in parteneriat cu Pierre Berge.

Marca YSL, proprietate a grupului PPR, avea anul trecut o cifra de afaceri de aproape 270 de milioane de euro. Parfumurile si produsele cosmetice sunt administrate de grupul L'Oreal.

Yves Saint Laurent a murit pe 1 iunie 2008, la varsta de 71 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film Yves Saint Laurent, #Yves Saint Laurent cinematografie, #viata Yves Saint Laurent , #Tinute elegante