Rochia de seara: Reguli "business", de la designerul Mirela Stelea

Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00
3952 citiri
Rochia de seara: Reguli "business", de la designerul Mirela Stelea

Rochia ta de cocktail trebuie sa exprime respect si incredere, dar sa tina cont si de tendinte: dantela, suprapunerile de material, formele structurale, taieturile simple si asimetriile se poarta in acest sezon.

Designerul Mirela Stelea tocmai a lansat o astfel de colectie, Asmara, si iti da sfaturi "la cald", de la Paris.

Mirela Stelea, premiata in 2011 cu Trofeul de Excelenta Eva pentru cel mai bun debut in moda, vorbeste intr-un interviu acordat Business24 despre noua sa colectie, dar si despre tendinte, accesorizare si modul in care tinuta vorbeste despre tine, la orice petrecere exclusivista de de cocktail.

Cum vor putea fi achizitionate rochiile din noua colectie Asmara de catre femeile din Romania?

Noua colectie Asmara a fost lansata in urma cu doua saptamani si este in aceste zile prezentata pentru prima data la Tulleries Showroom, un targ fashion organizat la Paris. Toate creatiile mele sunt realizate in atelierul din Bucuresti (Strada Stockholm 11).

Doamnele si domnisoarele care isi doresc o rochie Mirela Stelea trebuie sa isi faca programare la atelier. Fiecare rochie este creata apoi pe dimensiunile clientei.

Se intampla des ca in cazul comenzilor din alte orase sau din alte tari, rochia sa fie realizata pe baza dimensiunilor trimite prin email sau telefon, creatia urmand a fi trimisa prin curier.

O parte din creatiile mele se gasesc si in magazinul Blanche din Dorobanti si in curand vor fi expuse si in alte magazine din Bucuresti, dar si de peste hotare. Preturile rochiilor din colectia Asmara pornesc de la 1500 de lei si ajung la 3000 de lei.

Piesele vestimentare din colectia Asmara sunt realizate din matase naturala, dantela, satin, in tonuri pastelate, nude, turcoaz, oranj sau lila si aplicatii manuale de paiete metalizate, margele pretioase sau cristale Swarovski discrete.

Sunt rochii de cocktail, pana la nivelul genunchiului si rochii de seara si de red carpet, lungi, pretioase.

Cele mai scumpe rochii din colectia Asmara au pretul de 3000 de lei. Sunt doua modele din matase naturala foarte fina: una integrala mov si alta turcoaz in combinatie cu nude. Sunt ideale pentru eveniementele foarte elegante si pentru aparitia la ceremoniile cu covor rosu.

Care sunt tendintele pentru rochiile de seara, in cazul femeilor de afaceri care participa la petreceri de cocktail exclusiviste?

In functe de natura evenimentului si de personalitatea fiecarei femei, se poate opta pentru rochii clasice, negre sau nude ori se pot alege culorile tari, pastelate, animal printul. Se poarta dantela, suprapunerile de material, formele structurale, taieturile simple si asimetriile.

Culorile metalizate au ramas in trend, atat ca material brut, cat si ca aplicatii de paiete. Important este ca rochia sa se potriveasca siluetei celei care o poarta, sa ii puna in valoare partile pozitive si, bineinteles, feminitatea. Clientele mele imi cer mai tot timpul sfaturi si ajungem la o concluzie dupa discutii deschise.

Care sunt accesoriile cele mai indicate pentru o rochie de cocktail intr-o seara friguroasa de martie?

Chiar daca seara e friguroasa, tinuta nu trebuie sub nicio forma sa fie incarcata. Un cocktail se tine tot timpul intr-un mediu placut, astfel ca este bine sa va faceti aparitia direct in rochia de seara. Ca accesorii, este recomandat clutch-ul metalic, un colier sau doar o bratara. Daca este foarte frig si nu rezistati pana ajungeti in sala evenimentului, puteti purta o haina eleganta de blana.

Ce transmiti partenerilor de afaceri prin rochia pe care o alegi pentru un astfel de eveniment?

Ca femeie de afaceri, trebuie sa expimi respect, incredere si niciodata sa nu iti pierzi din feminitate. Asta nu inseamna insa sa sochezi prin alageri extreme. Machiajul trebuie sa nu duca spre vulgar, parfumul trebuie sa fie discret. Daca nu sunteti sub nicio forma adepta rochiilor elegante si nu va simtiti bine in astfel de vestimentatie, atunci solutia ar putea fi eterna "little black dress" acre te scoate din impas oricand.

Parisul este un oras destul de pretentios, cand vine vorba de moda. Cum sunt privite creatiile romanesti acolo?

Este foarte greu sa razbesti in capitala modei si a rafinamentului ca designer roman, la nivel inalt. Ingrid Vlasov este cea care, din punctul meu de vedere, a reusit sa se infiltreze intr-un mod solid in industria fashion de la Paris.

Toti designerii din lume tintesc aici si tocmai de aceea este si foarte greu, mai ales intr-un oras care de secole respira moda si bun gust. Personal, sunt foarte bucuroasa ca Asmara a ajuns la un targ foarte vizitat. Pana in acest moment, dupa doua zile de eveniment, am foarte multe reactii pozitive.

#Mirela Stelea Asmara, #colectie rochii cocktail, #rochie de cocktail , #Tinute elegante