Suedezii au creat cravata din fir de aur

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 20:33
1912 citiri
Suedezii au creat cravata din fir de aur
Sursa:elitechoice.org

Suedezii au creat cravata de aur, disponibila la pretul de 8,500 de lire, propunand-o ca pe un cadou original si luxos de Craciun.

Institutul suedez de cercetare EMPA au creat cravata de aur, lucrata din fir de matase de aur, dezvoltat in cadrul institutiei, scrie Elite Choice.

Expertii suedezi in texile au lucrat la adeziunea aurului pe matase inainte de a inventa pur si simplu firul de aur.

Cu ajutorul unei masini hi-tech, cercetatorii au reusit sa toarca fire de argint, ulterior testand experimentul si cu aur pana ce le-a iesit un fir de aur cu textura durabila.

Masina de tors fire de aur functioneaza aruncand bucati de aur intr-un flux de ioni de argon rapizi, iar datorita vitezei, atomii individuali de metal sunt mutati de la pozitiiile lor si indreptati usor spre matase, in care se integreaza.

Firul de aur va fi cel mai scump fir de pe piata, astfel cravatele lansate de EMPA in editie speciala de Craciun, vor contine 8 grame de aur pur ceea ce se traduce in aproximativ 8,500 dolari cravata.

Nu neglijati nici faptul ca puteti asorta cravata de aur cu sireturile de aur de 19.000 de dolari, inventate de Colin Hart la sfarsitul lui octombrie.

#cravata aur, #inventie suedeza , #Tinute elegante