Ultima extravaganta in moda: Imbracaminte accesorizata cu tehnologie

Joi, 31 Mai 2012, ora 14:15
5330 citiri
Ultima extravaganta in moda: Imbracaminte accesorizata cu tehnologie

Tehnologia, omniprezenta in vietile noastre, a inspirat mai multe companii sa realizeze diverse tipuri de articole in care sa incorporeze elemente din acest domeniu.

O astfel de idee a fost aplicata si in industria modei, mai multe piese vestimentare concepute pentru podium, fiind dotate cu diverse dispozitive. Ele ajung astfel sa aiba dubla functionalitate: atat ca haine, cat si ca mecanisme ce tin de stiinta.

O rochie care masoara nivelul de dioxid de carbon in atmosfera sau o jacheta care are in componenta sa celule solare pentru incarcarea telefoanelor mobile reprezinta o serie de lucruri care pot parea ciudate, insa combinatia dintre tehnologie si moda este ceva inedit si deosebit, potrivit Born Rich.

Rochia care detecteaza dioxidul de carbon

Alexandra Institute, The Danish Design School, Forster Rohner si diffus.dk au creat o piesa de imbracaminte neobisnuita, si anume o rochie care are in structura sa circuite software care pot detecta nivelul de dioxid de carbon din aer. La niveluri ridicate ale concentratiei de dioxid de carbon, rochia incepe sa palpaie. Creatia este foarte interesanta si are ca scop atragerea atentiei asupra cresterii concentratiei de dioxid de carbon din atmosfera.

Rochia de mireasa stralucitoare

Compania Enlighted a inceput sa produca rochii de nunta care stralucesc, avand un numar foarte mare de lumini. Luminile functioneaza pe baza de baterii si sunt controlate prin intermediul unei telecomenzi.

Rochia LED Galaxy

Rochia LED Galaxy este un amalgam de leduri si cristale, fiind creatia designerilor de la CuteCircuit. Rochia are 24.000 de leduri si este facuta din matase. Este o piesa de imbracaminte surprinzatoare, reusind sa incorporeze toate aceste leduri si circuite foarte subtiri. In ciuda tuturor acestor circuite, rochia nu limiteaza miscarile persoanei care o poarta.

Rochia cu tehnologie Bluetooth

Un student la London College of Fashion a creat o rochie bazata pe tehnologie Bluetooth. Piesa de imbracaminte include o serie de beculete plasate intr-o parte a rochiei, de la umar pana la sold. Aceste beculete se aprind atunci cand telefonul persoanei care poarta rochia suna. Crearea acestei rochii face parte din cadrul unui proiect avand ca tema fuziunea dintre tehnologie si moda.

Rochia cu tehnologie OLED

Designerul Gareth Pugh a creat o rochie cu tehnologie OLED. Rochia este creata dintr-o tesatura speciala, acoperita cu un strat de OLED. Acesta isi schimba culoarea atunci cand este activat cu un semnal electronic.

Jacheta Zegna Solar Ski

Producatorul de imbracaminte italian Ermenegildo Zegna si firma Interactive Wear au creat o jacheta care contine celule solare. Aceste celule pot incarca telefoanele mobile. Celulele solare din jacheta Zegna pot fi detasate si folosite la producerea electricitatii separat. Pretul jachetei Zegna ajunge la 1.350 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rochii dispozitive incorporate, #tehnologie vestimentatie, #haine incorporare dispozitive , #Tinute