Ce fac cei mici la vara? Invata sa devina cavaleri

Sambata, 10 Mai 2014, ora 00:00
2307 citiri
Ce fac cei mici la vara? Invata sa devina cavaleri
Foto: tabara-medievala.ro

O tabara in care copilul tau sa invete sa se poarte ca un cavaler sau o domnita, dupa caz, ar putea fi o alegere extrem de educativa pentru cel mic, in aceasta vara.

Business24 iti recomanda "Tabara Medievala", care are loc anul acesta in Comuna Fundata, satul Sirnea, un loc inconjurat de Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Aici copilul tau va fi captivat timp de o saptamana intr-o lume a povestilor, departe de televizor, tableta sau telefon, fiind inconjurat de o multime de copii de varsta sa, de flamuri medievale si de fosnetul copacilor.

Timp de o saptamana, cel mic va deprinde "spiritul drept", specific cavalerilor, cu teluri inalte si eroi. Domnitele vor primi rochii medievale, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice.

"In tabara se desfasoara cinci ateliere (pictura si heraldica medievala, scrima cu spada medievala, tir cu arcul, teatru si imporvizatie medievala, realizare manuala a hartiei) care sunt tratate curricular, cu un set de abilitati pe care copiii trebuie sa se deprinda la sfarsitul taberei.

Mai important, insa, decat acest set de abilitati este ceea ce invata din relationarea cu ceilalti copii si cu instructorii - acel 'comportament cavaleresc' ce reprezinta unul din 'firele rosii' din tabara noastra.

Aparte fata de aceste ateliere programul cuprinde numeroase drumetii, jocuri, orientare in natura, o excursie la Cetatea Rasnov si o alta la Castelul Bran", a declarat, pentru Business24, Laurentiu Constantin, organizatorul taberei.

O saptamana fara televizor sau tableta

Ai, astfel, ocazia, sa trezesti in copilul tau acel spirit ludic ce se pierde tot mai tare in jocuri pe calculator si pe Internet.

"Fiind o tabara 'medievala' copiii nu au la ei nici telefoane mobile si nici alte gadget-uri. Daca vin cu ele in tabara acestea stau la coordonatorul taberei. Fireste, cel putin telefoanele sunt la dispozitia lor dimineata si seara, cate o jumatate de ora pentru a vorbi cu parintii. In ceea ce priveste gadget-urile - de obicei copiii sunt atat de prinsi cu ceea ce au de facut in tabara, cu activitatile din cadrul acesteia, incat nu simt lipsa tabletelor. "

Cel mic se va intoarce mult mai indemanatic dupa ce a invatat care este compozitia unui scut heraldic, cum sa manuiasca o spada medievala si un arc, sau codul medieval al onoarei si al curajului.

Atelierul de teatru este ocazia perfecta de a-i familiariza pe copii cu personajele din commedia dell'arte (Arlecchino, Colombina, Dotore, Pantalone, Brighella si Indragostitii), iti promit organizatorii.

De asemenea, va asculta povesti despre domni curajosi si drepti din istoria tarii noastre, despre lupte date intre ostiri, despre printese si cavaleri si va viziona filme cu specific istoric.

"Instructorii sunt profesionisti in domeniile in care lucreaza si au experienta in lucrul cu copiii. Este o echipa relativ neschimbata de cativa ani, in care oamenii lucreaza bine impreuna iar aceasta ajuta mult la coerenta demersului educational din tabara", mai spune Laurentiu Constanti.

La sfarsitul saptamanii, cel mic se va intoarce acasa cu o multime de amintiri si multa cultura acumulata, dar si un blazon distinctiv care sa il reprezinte in lumea cavalerilor.

Cat costa si cand se organizeaza Tabara Medievala

Costul de participare pentru un copil este de 1.550 de lei, pret ce include costurile de transport (din Bucuresti), cazare, masa, materiale, activitatile din tabara, consumabile si folosirea costumelor, explica organizatorii.

Tabara medievala pentru copii se desfasoara anul acesta pe parcursul a sapte serii de cate o saptamana fiecare, in perioada 6 iulie - 6 septembrie:

Seria 1: 6 - 12 iulie;

Seria 2 13 - 19 iulie;

Seria 3 : 27 iulie - 2 august (serie de limba engleza, organizata in parteneriat cu English Kids Academy);

Seria 4 : 3 - 9 august;

Seria 5 : 10 - 16 august;

Seria 6 : 31 august - 6 septembrie;

Ce trebuie sa faci pentru a-ti inscrie copilul la Tabara Medievala

Nu exista o data limita pana la care se pot face inscrieri, sustin organizatorii, intrucat locurile din tabara se ocupa in ordinea solicitarilor.

"In acest moment avem o serie inchisa pentru inscrieri si alte trei serii foarte aproape de a atinge capacitatea maxima. Pentru inscrierea in tabara este necesara completarea unei fisei de inscriere si obtinerea un aviz de la medicul de familie al copilului", spun acestia.

Tabara medievala, o idee buna chiar si pentru cei mari

Organizatorii iau in calcul sa creeze o astfel de excursie cu activitati medievale si pentru cei mari, mai ales ca au existat deja solicitari in acest sens.

"Ne gandim de cativa ani buni la aceasta. Chiar am avut cateva solicitari. Anul acesta e putin probabil sa organizam asa ceva dar ne gandim serios pentru la anul. Este evident, ca daca pentru copii vorbim de un demers educational pentru adulti probabil ca ar trebui regandit totul mai degraba in "cheia" unui eveniment de timp liber", a completat Laurentiu Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tabara Medievala, #tabere copii, #pret tabara 2014 , #Viata de familie