Romanii, cei mai cheltuitori de Craciun din intreaga Europa. Cat le ia acestora sa isi revina din punct de vedere financiar dupa luna decembrie

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 15:54
1980 citiri
Romanii, cei mai cheltuitori de Craciun din intreaga Europa. Cat le ia acestora sa isi revina din punct de vedere financiar dupa luna decembrie
Foto: istockphoto

Cadourile de Craciun pentru copii aduc bucurie celor mici, e si normal acest lucru. Dar cumpararea lor se dovedeste, de cele mai multe ori, un calvar pentru cei mai mari. Un lucru interesant este acela ca, in medie, vei fi lovit de trei ori cu cotul pe perioada cumparaturilor de Craciun.

Tocmai de aceea exista o dezvoltare absoluta a cumpararii cadourilor de Craciun pentru copii de pe site-urile online, acolo unde aglomeratia este evitata, iar coturile nu mai sunt primite.

Potrivit unui studio facut la inceputul lunii decembrie, romanii se rasfata de Sarbatori, reusind sa se plaseze pe locul intai in Europa la cheltuielile pentru cadouri de Craciun. Acestia intentioneaza sa cheltuiasca 110 euro, o treime din veniturile lunare, pentru cadouri de Craciun pentru copii, prieteni, parinti, sotii, iubite, iubiti.

Studiul a demonstrat dragostea romanilor pentru cadouri. Potrivit studiului, 28% din bugetul alocat pentru Craciun va fi cheltuit pe haine, 15% pe cadouri de Craciun pentru copii, tot atat pe dulciuri, 14% pe aparate electronice si electrocasnice, iar 8% din banii alocati vor fi cheltuiti pe cosmetice. Sondajul ii pune, asadar, pe romani, pe primul loc in topul cheltuitorilor de Craciun, asta spre bucuria comerciantilor care si anul acesta vor fi asaltati de cumparatori.

La polul opus al sondajului se afla olandezii, care planuiesc sa cheltuiasca de Craciun, in medie, 40 de euro pentru cadourile de Craciun pentru copii, adica un procent de doar 1% din venituri. Britanicii si americanii vor da pe cadouri 15% din veniturile nete lunare, adica 420, respectiv 360 de euro.

Raportat la venituri, romanii vor cheltui cel mai mult pe cadourile de Craciun, respectiv 32%, pe locul al doilea in topul celor mai cheltuitori aflandu-se cehii, cu 25%. Chiar daca nu se mai poate vorbi despre o criza economica in Europa, sondajul arata faptul ca banii care se vor da pe cadourile de Craciun pentru copii vor fi similari cu cei din 2014, din urma cu un an, doar 16% dintre participantii la sondaj intentionant sa aloce mai multi bani.

Studiul a mai demonstrat un lucru, unul destul de usturator. Europenii din tarile vestice uita de cheltuielile de Craciun in doua saptamani. Romanilor le trebuie peste doua luni pentru a-si putea reveni financiar dupa luna decembrie.

La Noriel, ai cele mai interesante reduceri si jucarii care se vor transforma in decembrie in cadouri de Craciun pentru copii cu adevarat frumoase. Trebuie doar sa intri pe site sau in magazine si sa te bucuri de oferte.

#cadouri de craciun, #cadouri Craciun copii, #cadouri copii Noriel, #cadouri Craciun Noriel , #Viata de familie