Cel mai mare templu budist din Europa va fi inaugurat duminica in Franta

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 10:55
3946 citiri
Cel mai mare templu budist din Europa va fi inaugurat duminica in Franta

Cel mai mare templu budist din Europa va fi inaugurat duminica la Bussy-Saint-Georges, in apropiere de Paris si va constitui primul edificiu dintr-un cartier cultural care ar urma sa gazduiasca inca o pagoda, o sinagoga, o moschee si un centru cultural armean.

"Aceasta pagoda taiwaneza este o cladire moderna cu arhitectura neutra, care se inscrie in peisaj, pentru ca eu cred ca ar fi fost o eroare sa includem o pastisa in universul nostru cultural local. Nu doream sa-i dezorientam pe riverani", afirma Hugues Rondeau, primarul din Bussy-Saint-Georges, oras situat la circa 30 de kilometri distanta de Paris.

Cladirile din cadrul acestui proiect de cartier cultural lansat in 2004 sunt in intregime finantate de diferitele comunitati in cauza.

Pana la sfarsitul lui 2013, o pagoda budista lao, o sinagoga, o moschee si un centru cultural armean se vor ridica alaturi de pagoda taiwaneza Fo Guang Shan.

Potrivit primarului, acest proiect unic in Europa a fost lansat 'pentru a-i permite fiecarui cetatean sa-si traiasca pe deplin religia'.

Pagoda taiwaneza, ce urmeaza a fi deschisa publicului la 1 iulie, se intinde pe o suprafata de 7.000 m2 si include un spatiu cultural si unul pentru practica religioasa.

O sculptura ce-l reprezinta pe Buddha, lucrata in piatra aleasa in Myanmar si decorata in Taiwan, cu o greutate de opt tone si inalta de cinci metri, troneaza in sala de rugaciune.

"Aveam nevoie de o cladire care sa poata primi numeroase persoane, acest templu va putea primi 1.100 de oameni, prin urmare suntem foarte bucurosi", a spus reprezentanta asociatiei Fo Guang Shan, Miaoda, potrivit careia un astfel de proiect "era asteptat de 20 de ani in Franta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#temple budiste, #temple budiste Europa, #inaugurare templu budist Franta, #Franta temple budiste , #Viata personala