Costisitoarele divorturi ale bogatilor lumii

Luni, 09 Iulie 2012, ora 08:46
1441 citiri
Costisitoarele divorturi ale bogatilor lumii

Absenta unor contracte prenuptiale, diferentele dintre legislatiile internationale si circumstantele despartirii sunt cateva elemente care influenteaza suma care va fi platita in urma divortului.

Iata cateva dintre cele mai costisitoare despartiri din istorie, conform CNBC.

Pe primul loc se afla despartirea sotilor Rupert si Anna Murdoch. In urma divortului, Anna Murdoch a primit de la mogulul media Rupert Murdoch 1,7 miliarde de dolari. Dupa o casnicie de 32 de ani si trei copii impreuna, cuplul s-a despartit in 1999. La doar 17 zile dupa finalizarea divortului, Rupert s-a casatorit din nou cu Wendi Deng, cu 38 de ani mai tanara. La randul sau, Anna s-a casatorit cu un investitor cateva zile mai tarziu.

Divortul dintre Slavica si Bernie Ecclestone, magnatul Formulei I, din 2009 a fost unul dintre cele mai costisitoare din lume. Dupa ce suma vehiculata initial atingea 4 miliarde de dolari, fosta sotie a lui Ecclestone a primit aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Nici divortul dintre miliardarul saudit Adnan Khashoggi si sotia sa Soraya nu a fost ieftin. Pentru aproape doua decenii, divortul din 1974 a fost cel mai costisitor din istorie. Fosta sotie a antreprenorului a primit 874 milioane de dolari, desi ea ceruse initial 2,54 miliarde de dolari.

O alta despartire care l-a costat scump pe sot a fost cea a lui Craig si Wendy McCaw. Omul de afaceri Craig McCaw este fondatorul McCaw Cellular, firma care sta la bazele unuia dintre cei mai mari operatori mobili din SUA, AT&T. Despartirea din 1998, la doar cativa ani dupa ce a vandut compania pentru 11-12 miliarde de dolari, l-a costat 460 de milioane de dolari. Wendy McCaw a ajuns in urma despartirii pe lista celor mai bogati 400 de americani.

Pe locul cinci se afla un divort ceva mai cunoscut, dintre Mel si Robyn Gibson. Celebrul actor i-a platit aproape jumatate din averea sa de 850 milioane de dolari sotiei sale Robyn, dupa o casnicie de 31 de ani. Divortul a fost finalizat in decembrie 2011, la doi ani dupa ce au fost depuse actele, in urma publicarii unor poze in care Gibson aparea in tandreturi cu Oksana Grigorieva.

In categoria divorturilor celebre intra si despartirea lui Arnold Schwarzenegger de Maria Shriver. Dupa ce a fost facut public faptul ca fostul guvernator al Californiei este tatal copilului unei foste angajate, casnicia sa de 25 de ani s-a incheiat. Maria Shriver a primit undeva intre 250 si 375 milioane de dolari in urma divortului.

Si divortul dintre Roman Abramovich si sotia sa, Irina, a fost costisitor. Desi avea potentialul sa devina cea mai scumpa despartire din istorie, luand in considerare averea antreprenorului rus, fosta sa sotie a primit doar 300 milioane de dolari, desi suma ar fi putut urca pana la peste 9 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#divorturi costisitoare, #divorturi scumpe, #despartiri celebre , #Viata personala