Meniu de "Casa Alba": Vezi mancarea preferata de presedintii americani

Marti, 21 Februarie 2012, ora 18:52
3849 citiri
Meniu de "Casa Alba": Vezi mancarea preferata de presedintii americani

V-ati intrebat vreodata ce prefera sa manance cei mai puternici oameni din lume? Care este mancarea pe care Obama, Clinton sau Bush nu o refuza niciodata?

Barak Obama, originar din Chicago, un adevarat "oras-restaurant" este un cunoscut gurmand. Restaurantul preferat de cel mai puternic om din America este Topolobampo, o locatie cu specific mexican. Presedintele nu refuza nici mancarea cu specific italian, declarand ca adora sa manance paste cu creveti gatite de sotia sa, Michelle, scrie Forbes.

Primul meniu de la Casa Alba la inceputul mandatului lui Obama, cel servit invitatilor de la Congresul American, a fost conceput astfel incat sa satisfaca dorinta presedintelui pentru mancarea sanatoasa, dar si sa semene cat se poate de mult cu meniul servit la investirea lui Abraham Lincoln, idolul lui Barack Obama.

La dineu s-au servit felurile preferate ale lui Licoln, din meniu nelipsind: pateurile umplute cu fructe de mare, pentru ca Abraham Lincoln (Abe, cum ii spun americanii), era mare amator de fructe de mare, piept de fazan si curcan copt cu rosii cherry si piure de cartofi dulci. Desertul a constat in placinta de mere cu scortisoara si inghetata de vanilie, pentru ca intreaga familie Obama iubeste inghetata.

Pentru ca asemanarile sa mearga si mai departe, Michelle Obama a comandat, special pentru aceasta ocazie, un serviciu de masa identic cu cel folosit la dineul care a urmat investiturii lui Lincoln in calitate de presedinte al Statelor Unite ale Americii, in 1861.

Mancarea preferata a Clinton, Happy Meal de Casa Alba

George W Bush nu avea aceleasi gusturi culinare ca precedentul presedinte american, Clinton. La fel ca tatal sau, George W nu punea mult pret pe mancarea sanatoasa. Din bucataria de la Casa Alba nu lipseau fripturile din vita sau burgerul.

Cel de-al 42-lea presedinte al Americii, Bill Clinton prefera mancarea traditionala, fiind recunoscut pentru preferintele sale culinare din care nu lipseseau burgerii. Bucatarul sef de la Casa Alba declara intr-un interviu ca de fiecare data cand Hillary, sotia presedintelui lipsea, se asigura ca Clinton sa primeasca o friptura si inele de ceapa, un adevarat Happy Meal al Case Albe.

Ronald Reagan, al 40-lea presedinte al Americii a fost un mare fan de jeleuri. Preferintele lui in materie de dulciuri includ placinta de dovleac, inghetata si multa ciocolata, tort de ciocolata, prajitura de ciocolata si nu in ultimul rand brownies. "Toate schimbarile importante in lume incep dupa o cina buna", spunea Reagan.

#mancare presedinti americani, #mancare Obama, #mancare servita la Casa Alba , #Viata personala