Mircea Dinescu, celebrat in Suedia

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 15:50
2392 citiri
Mircea Dinescu, celebrat in Suedia

Poetul Mircea Dinescu a fost celebrat in acesta luna de postul national de radio din Suedia, poeziile sale fiind recitate de actori si acompaniate de muzica lui George Enescu sau Dinu Lipatti.

In aceasta luna, Mircea Dinescu s-a aflat in prim-planul emisiunii Dagens dikt (Poemul zilei) a canalului P1 al Radiodifuziunii suedeze.

Astfel, in perioada 14-19 noiembrie, ascultatorii emisiunii au putut asculta o selectie de poeme din volumul "Cum si-au pierdut indigenii din rezervatie dreptul de a calatori", aparut in limba suedeza in 1990 la editura Symposium, in traducerea lui Jon Milos. Lectura poeziilor a fost asigurata de actrita Anita Ekstrom si a fost acompaniata de bucati muzicale semnate, printre altii, de George Enescu si Dinu Lipatti, informeaza ICR Stockholm.

Pe langa volumul mentionat, Mircea Dinescu este prezent in limba suedeza cu cateva poezii traduse de Dan Shafran si publicate in antologia romano-suedeza "Noi corespondente lirice/Ny Lyrisk brevvaxling", aparuta in 2002 la Editura Fundatiei Culturale Romane.

Dintre emisiunile din grila de programe a Radiodifuziunii suedeze, Dagens dikt este cea mai veche. Emisiunea, care de peste 70 de ani se difuzeaza zilnic la orele 12.00 si care are o audienta record de peste 200.000 de ascultatori, s-a dorit a fi "un moment de reculegere profana in mijlocul zilei, o clipa de meditatie si reflectie in agitatia unei zile obisnuite" (Pontus Bohman, 1937).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mircea Dinescu poet, #poezii Dinescu, #traducere suedeza poezii Dinescu , #Viata personala