Voinea: Am propus sindicatelor din sanatate o bugetare pe baza de performanta

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 19:35
1236 citiri
Voinea: Am propus sindicatelor din sanatate o bugetare pe baza de performanta

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anuntat, joi ca a propus sindicatelor din sanatate o bugetare pe baza de performanta, astfel incat cresterile viitoare ale bugetului Ministerului Sanatatii sa fie conditionate de atingerea unor indicatori.

"Am si propus sindicatelor din domeniu sa avem o bugetare pe baza de performanta, iar cresterile viitoare ale bugetului MS sa fie raportate si conditionate de nivelul de atingere al unor indicatori de performanta in sistem cuantificabil, in timp real, pentru a putea vedea ca aceasta crestere a finantarii care a avut deja loc in ultimii ani si continua sa aiba loc produce si rezultatele asteptate in sensul imbunatatirii calitatii serviciilor", a explicat, joi, Voinea.

Ministrul a mai spus ca ritmul de crestere al cheltuielilor bugetare in sanatate este de 11,5 la suta, acestea reprezentand 9,6 la suta din totalul cheltuielilor bugetare in 2010, 10,7 la suta in 2012, urmand ca anul viitor sa ajunga la 12,2 la suta anul viitor.

"O tema la ordinea zilei este procentul din PIB pentru sanatate - 4,3 la suta este propunerea noastra pentru anul 2014, comparativ cu 4 la suta pentru 2013. Daca luam in calcul arieratele avem 4,2 la suta pe 2013. Raportat la 6 la suta din PIB este putin, raportat la media europeana care este tot in jur de 6 la suta este iarasi putin", a mai spus Voinea.

Totusi, potrivit ministrului, sanatatea este al doilea sector ca pondere totala a cheltuielilor bugetare, primul fiind asistenta sociala care include in primul rand pensii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru Liviu Voinea, #bugetul Ministerului Sanatatii, #Liviu Voinea buget , #stiri Liviu Voinea