Angajatorii trebuie sa treaca datele angajatilor in alt registru electronic

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 08:32
2237 citiri
Angajatorii trebuie sa treaca datele angajatilor in alt registru electronic

Firmele trebuie sa transfere informatiile despre angajatii lor intr-un format digital pana la sfarsitul lunii octombrie. Nerespectarea hotararii de guvern intrata in vigoare la inceputul lunii august aduce sanctiuni intre 1.200 si 1.900 de euro.

Pentru a face transferul, companiile mai au cinci saptamani la dispozitie. Astfel, angajatorii trebuie sa mearga la inspectoratele teritoriale de munca, sa ceara o parola cu ajutorul careia sa poata accesa sistemul electronic. Aici vor introduce date despre salariile, sporurile si experienta profesionala a fiecarui angajat, scrie Ziarul Financiar.

Cei care nu vor acepta sa ofere inspectorului de munca registrul in format electronic si dosarul personal al angajatului, sau cei care nu vor transmite registrul in 90 de zile de la intrarea in vigoare a hotararii ar putea fi sanctionat cu sume intre 1.200 de euro si 1.900 de euro.

Site-ul inspectiei muncii ofera ghidul de instalare a Revisal 5.0.6, care poate fi obtinut printr-un simplu download.

Vor fi trecute in noul registru numele angajatului, CNP, cetatenia si tara de provenienta (UE, Non-UE, Spatiul Economic European), data angajarii, perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se afce detasarea, functia din COR, tipul contractului de munca, salariul si sporurile si data incetarii contractelor de munca, potrivit cotidianului citat.

#angajatori, # baza date electronica, # registru electronic angajati, # revisal 5.0.6 , #Angajari