Basescu: Statul nu creeaza locuri de munca, ci reduce numarul acestora

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 22:12
2260 citiri
Basescu: Statul nu creeaza locuri de munca, ci reduce numarul acestora

Presedintele Traian Basescu a declarat ca trebuie flexibilizat Codul Muncii, pentru ca nu statul creeaza locuri de munca, ci reduce numarul acestora,el aratand ca sectorul privat trebuie sprijinit, scrie Mediafax.

"Nu mai putem gandi ca statul se modernizeaza in conditiile in care avemn 4,4 milioane de oameni inregistrati ca fiind in campul muncii, iar 1,6 milioane de romani muncesc fara forme legale. Este clar ca acest tip de stat trebuie schimbat si ca trebuie sa stimulam flexibilizarea fortei de munca. Acum oamenii nu accepta sa lucreze fara sa fie oficial inregistrati pentru ca patronii se feresc de contracte de munca pentru ca pe urma nu mai pot scapa de execedentul de munca", a declarat Traian Basescu.

El a sustinut ca solutia e un cod al muncii care sa permita angajari temporare si disponibilizari in functie de nevoile patronilor.

"Acum trebuie sa intelegem un lucru esential: nu statul creeaza locuri de munca, ci sectorul privat. Statul reduce locurile de munca", a spus presedintele, adaugand ca trebuie sprijinit sectorul privat.

El a facut aceste declaratii in contextul in care s-a referit la noul sistem de acordare a indemnizatiilor de crestere a copilului, aratand ca acest sistem "este un element de modernitate", iar "acelasi tip de abordare trebuie sa existe pe piata fortei de munca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #locuri de munca, #codul muncii, #disponibilizari, #piata muncii, #sector privat , #Angajari