Blaga: putem face economii daca restructuram ministerul

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 10:35
1642 citiri
Blaga: putem face economii daca restructuram ministerul

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca trebuie regandit intreg aparatul ministerial, astfel incat sa fie eliminate suprapunerile structurilor, el precizand ca sunt 16 zone din institutie unde se pot face economii importante, precizeaza Mediafax.

Ministrul Vasile Blaga a spus in cadrul unei conferinte de presa ca, in prezent, nu se mai fac angajari in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) decat din randul absolventilor institutiilor de invatamant subordonate.

Blaga a subliniat ca trebuie regandit intreg aparatul ministerial, astfel incat suprapunerile intre structuri sa fie eliminate, dupa ani buni.

Referitor la publicarea listelor ce contin organizarea structurilor si a directiilor ministerului, Blaga a afirmat ca persoanele care nu se regasesc pe liste vor merge la structurile Politiei, la centrul Schengen, etc,. scopul fiind ca nimeni sa nu fie exclus.

Totusi, a spus Blaga, exista 16 zone din MAI unde se pot face economii importante, in institutie existand resurse. Solutia ar fi "sa se lucreze cu mai putini oameni", insa nu este vorba de angajatii din Ordine Publica, potrivit ministrului.

Vasile Blaga a precizat ca va face economii si in ceea ce priveste dotarile si lucratorii responsabili de acestea. Ministrul a anuntat ca, din cele 69 de masini ale ministerului, vor ramane doar 12, incluzand-o pe a sa.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, declara in 31 mai, la aniversarea a cinci ani de la infiintarea Directiei Generale Anticoruptie (DGA), ca nu se pune problema de restructurari in cadrul MAI, aratand ca fiecare arma are deficit de personal, care insa poate fi acoperit din interior.

Blaga amintea ca structurile de Ordine Publica din minister au un deficit de 7.000 de oameni, insa sunt resurse in MAI pentru a acoperi aceste goluri.

Ministrul preciza ca nu se refera la relocarea intre structuri de arme, ci la relocarea dinspre angajatii din minister spre structurile de arme si invers.

Vasile Blaga mai spunea ca se pregateste relocarea a 4.000 de politisti de frontiera de la punctele de trecere cu Ungaria si Bulgaria, odata cu aderarea la Spatiul Schengen.

Unii dintre acestia se vor integra tot in Politia de Frontiera, insa sunt locuri putine. Restul, spunea Blaga, vor merge spre Politia Romana.

Totodata, Blaga spunea ca se va inversa raportul de forte la Jandarmerie, el aratand ca multi dintre cei din paza vor trece in ordine publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blaga, #economii, #minister , #Angajari