BNR: In constructii se asteapta majorari de preturi si o crestere a investitiilor

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 17:15
1338 citiri
BNR: In constructii se asteapta majorari de preturi si o crestere a investitiilor

Numarul angajarilor in constructii a incetinit in luna septembrie, potrivit sondajului de conjunctura realizat de BNR pentru luna septembrie.

Circa 95% dintre managerii din industrie au afirmat ca nu intrevad modificari ale preturilor de productie. Anticiparile acestora coroborate cu nivelul scazut al tendintei de evolutie a indicatorilor arata probabilitatea mentinerii indicatorului la un nivel asemanator celui din intervalul precedent.

Si in constructii, stabilitatea preturilor este anticipata de majoritatea respondentilor (79 la suta), insa nu este exclusa o majorare de mica intensitate, sugerata de dublarea soldului conjunctural, se arata in document.

Potrivit acestuia, industria va consemna probabil o redresare a investitiilor (trecere a soldului conjunctural in plaja valorilor pozitive).

"In constructii, investitiile isi vor accentua panta ascendenta (majorare de peste doua ori a soldului opiniilor). Si rata profitabilitatii companiilor industriale va consemna o posibila revigorare, de intensitate scazuta (de altfel, seria ajustata nu surprinde aceasta inversare de traiectorie, ci mai degraba o noua imbunatatire, arata sondajul.

#angajari constructii, #locuri de munca constructii , #Angajari