Care este momentul cel mai potrivit pentru recrutari?

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 18:17
2171 citiri
Care este momentul cel mai potrivit pentru recrutari?

Daca esti in cautarea unui numar cat mai mare de angajati calificati si motivati, specialistii in HR te sfatuiesc sa iti pregatesti toate resursele inca din decembrie si sa incepi actiunile de recrutare chiar de la 1 ianuarie. Daca pui in aplicare un plan inteligent de recrutare, ai mari sanse sa lansezi oferte de job cu mult inainte ca organizatiile concurente sa se gandeasca macar la asta, informeaza TheStaffingAdvisor.com. 

In mod ideal ar trebui sa incepi recrutarile cand dispui de foarte multi candidati, foarte atenti la tine si doritori sa stea de vorba cu tine.

In aceeasi idee, e bine sa recrutezi in momentele in care concurenta nu este in cautare de oameni de care ai si tu nevoie, spun expertii.

Iata momentul in care poti gasi combinatia ideala de evenimente, potrivit TheStaffingAdvisor.com.

In luna decembrie ai intr-adevar mai putina concurenta,  insa ai si mai putini candidati pentru posturile tale. Astfel, perioada aceasta a anului este destul de “nefertila” din punctul de vedere al capitalului uman, intrucat poti sa recrutezi, insa nu ai avantaje deosebite.

Primele trei saptamani din luna ianuarie, in schimb, sunt o “mina de aur” pentru angajatori, fiind o perioada in care sansele sunt foarte mari in favoarea acestora de a gasi candidati de calitate, potrivit expertilor.

Multi dintre cei care cauta un job iau o pauza de Sarbatori si cel mai probabil vor profita de acest timp pentru a reflecta mai mult asupra directiei in care se indreapta cariera lor.

Concluzia multora pare a fi ca vor o noua provocare pentru anul care urmeaza, spun specialistii.

Oricare ar fi explicatia, experienta din anii trecuti a demonstrat ca un numar mare de oameni foarte bine calificati isi fac aparitia pe piata muncii la inceputul lui ianuarie.

Multe dintre companiile care angajeaza, isi organizeaza toate fortele si inclusiv bugetul pentru noul an astfel incat sa gaseasca oameni noi la inceputul anului.

Unii angajatori insa, pur si simplu sunt mult prea aglomerati in decembrie si hotarasc sa amane pentru ianuarie sarcinile care necesita multa rabdare, precum crearea unei fise a postului sau aprobarea diferitelor miscari la nivel intern.

Aceste mici detalii administrative intarzie cu mult procesul de recrutare, uneori pana in luna februarie.

Toate aceste lucruri ofera o oportunitate foarte buna pentru companii sa gaseasca oameni motivati, proaspat sositi pe piata muncii, care sunt cel putin dispusi sa stea de vorba cu ei, intr-o perioada in care foarte putini angajatori mai fac asta.

#recrutare, # angajati, # angajari, # candidati , #Angajari