Ce trebuie sa stii pentru un salariu de 2.000 de euro

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 13:00
1686 citiri
Ce trebuie sa stii pentru un salariu de 2.000 de euro

Anul 2013 este ultimul in care unele state din UE pot mentine restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari, piata muncii deschizandu-se total incepand cu 1 ianuarie 2014. Astfel, Austria, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania vor fi obligate de la 1 ianuarie sa renunte la toate restrictiile pentru muncitorii romani.

Tarile care ofera cele mai mari salarii

Luxemburg, Belgia si Olanda sunt tarile cu cele mai mari salarii minime din UE. Alte doua tari cu salarii mari care isi deschid total piata muncii pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie sunt Irlanda si Franta.

Din 2014 romanii pot cistiga minim 1.874 de euro pe luna daca isi gasesc un angajator luxemburghez dispus sa ii recruteze.

Belgia este o alta tara in care salariile sunt mult mai bune decat in Marea Britanie. Aici, angajatorii sunt obligati sa plateasca minim 1.502 euro fiecarui angajat, indiferent de domeniul de activitate.

Angajatorii din Olanda sunt mai exigenti la restrictiile de limba, ca si cei din Franta - sunt putini cei care te angajeaza doar cu limba engleza.

Sectoarele in care se acorda permise de munca in conformitate cu o procedura minimala si simplificata sunt: agricultura, hotelier, viticultura. Pentru celelalte sectoare, in functie de situatia de pe piata fortei de munca, procedura acordarii permisului de munca poate fi simplificata si perioadele de gratie reduse.

In acest timp, britanicii, ingrijorati de venirea romanilor, anunta reducerea beneficiilor sociale pentru migranti. Premierul britanic, David Cameron, a anuntat, marti seara, masuri dure impotriva asa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmand ca imigrantii din cadrul UE nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat.

#job romani, #restrictie piata muncii, #imigranti romani , #Angajari