Cum sa ai angajati fericiti

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 18:52
2523 citiri
Cum sa ai angajati fericiti
Foto: Pixabay

Ca angajator, unul dintre lucrurile pe care le doresti, este sa te asiguri ca angajatii tai sunt fericiti la locul de munca. La urma urmei, ei sunt cei care ajuta afacerea ta sa mearga.

Poate ca angajatii tai sunt multumiti cu bonusurile si gustarile gratuite, dar unele companii merg mai sus de atat pentru a se asigura ca angajatii lor isi iubesc locul de munca.

Studiile arata faptul ca angajatii care au satisfactie mare la locul de munca, sunt in general mai productivi, mai loiali si mai implicati.

Iata care sunt cateva beneficii speciale, foarte apreciate de angajati, oferite de companiile mari si mici din intreaga tara, care ii mentine pe angajati motivati si productivi.

Fara ore de lucru oficiale

Program strict de la 9 la 5? Uita de asta. Exista companii in care zilele de concediu si orele de lucru nu sunt contorizate. Companiile analizeaza doar ceea ce au realizat angajatii; atata timp cat acestia isi fac treaba si realizeaza taskurile la timp, nu conteaza, cate ore acestia sunt la birou si cate ore acasa.

Timp liber

Cand lucrezi din greu, e bine sa ai un angajator care sa iti permita sa "joci tare". Unele companii ofera timp liber nelimitat, dar acest tip de politici descurajeaza de obicei, angajatii de la a-si lua zile de concediu, deoarece nu exista nici un stimulent gen "foloseste-le sau le pierzi".

Concentreaza-te pe familie

Uita de concediu de maternitate standard. Ofera mai multe avantaje pentru proaspetii parinti: concediu platit pentru cresterea copilului, sau un cadou simbolic dupa nasterea copilului lor.

Permite parintilor sa isi ia timp liber, fara intrebari, pentru a participa la evenimentele si activitatile copiiilor lor. Acestea pot fi cateva dintre beneficiile apreciate de angajatii tai.

Hrana pentru minte

Multe companii ofera programe de imbogatire a angajatilor, dar de obicei, aceste conferinte si evenimente benefice au loc doar de cateva ori pe an. Totusi, daca aveti ocazia si resursele necesare, nu ezitati sa oferiti angajatilor acest beneficiu.

Spatiul de lucru

Este cel mai important element de care un angajator trebuie sa tina cont. Majoritatea angajatilor isi petrec cel putin 8 ore/zi in birou, ceea ce inseamna ca spatiul de lucru trebuie sa fie unul dintre aspectele in care trebuie sa investiti.

Servicii de sanatate

Toata lumea pare sa vrea sa lucreze pentru Google, si pe buna dreptate: e regele beneficiilor uimitoare oferite angajatilor.

Angajamentul companiei pentru sanatatea angajatilor sai este cu adevarat laudabil. Pe langa medici, exista, de asemenea, terapeuti, chiropracticieni si terapeuti de masaj.

Continuarea studiilor

Invatamantul superior este, fara indoiala valoros pentru orice angajat, dar este un privilegiu pe care nu toata lumea si-l poate permite. Daca ai angajati care inca nu si-au terminat studiile, poti investi in dezvoltarea personala a acestora.

Recunoasterea si recompensarea

Multe companii din Romania ofera angajatilor sai bilete la diverse evenimente, concerte, etc. Daca vrei ceva mai practic, te poti gandi la un voucher la cina, o zi libera, etc. De asemenea, in special in capitala, transportul angajatilor este decontat.

Spatii de relaxare

Datorita nivelului de stres care poate aparea in randul angajatilor, diverse companii ofera acestora activitati menite sa ii relaxeze in timpul programului de lucru. Exista firme care au creat special sali de ping-pong sau ofera sesiuni de masaj, cum este compania Thomsons Online Benefits din Cluj.

Sala de sport la birou

Pentru ca angajatii sa nu mai piarda timpul mergand pana la sala de sport, o companie de pe piata locala, a adus sala la birou.

Incurajand "antrenamentul la birou", compania a pus bazele unei sali de sport chiar in cadrul spatiului de birouri, angajatii avand astfel acces la sala de sport, oricand.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le pot oferi angajatilor tai, daca doresti sa ridici nivelul de engagement si productivitate al companiei tale. Tine cont de ele si veti vedea singur rezultatele!

#beneficii angajati, #angajati fericiti , #Angajari