Grupul francez Peugeot-Citroen vrea economii de 600 milioane de euro anual

Miercuri, 23 Mai 2007, ora 11:32
1110 citiri

Grupul francez PSA Peugeot Citroen, al doilea producator european de automobile, a dezvaluit miercuri un plan prin care doreste sa reduca nivelul costurilor fixe cu 30%, acest lucru facand parte din initiativa de restructurare al companiei franceze, relateaza Reuters.

PSA Peugeot Citroen va aplica in continuare planul prin care doreste sa realizeze economii anuale de 600 milioane euro (809,9 milioane dolari), a anuntat un purtator de cuvant al companiei, confirmand comentariile facute de directorul executiv al grupului, Christian Streiff, pentru cotidianul Les Echos.

Pe piata europeana, PSA ocupa locul doi dupa liderul german Volkswagen AG in ceea ce priveste vanzarile. PSA a fost afectat de un randament mai scazut privind profitul operational, fiind nevoit sa emita nu mai putin de trei avertismente bursiere privind profitul in cursul anului trecut.

Compania a lansat un plan de restructurare denumit "Cap2010", intentionand sa lanseze sase noi modele suplimentare pana in 2010, ridicand numarul modelelor noi introduse pe piata la 41.

PSA a anuntat deja ca planuieste sa concedieze 4.800 de angajati in Franta in 2007 dintr-un numar de 122.000, dupa ce in anul 2006 nu s-au facut angajari si s-a inchis uzina de productia Ryton din Marea Britanie.

Streiff a mai precizat pentru Les Echos ca nu intentioneaza sa mai inchida fabrici, adaugand ca grupul pe care il conduce va face eforturi pentru a reduce costurile de achizitie.

intrebat despre posibilitatea ca PSA sa fuzioneze cu alt producator de automobile, Streiff a precizat ca prioritatea actuala a companiei este de a se concentra pe crestere organica si pe majorarea profitabilitatii.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)