Multinationalele fac angajari

Miercuri, 25 August 2010, ora 10:54
1531 citiri
Multinationalele fac angajari

Multinationalele prezente in Romania au reluat angajarile, cele mai multe joburi disponibile fiind in sectoarele IT, productie si vanzari de bunuri de larg consum, potrivit unui studiu Mercer.

Aproximativ jumatate dintre firmele detinute de straini in Romania fac angajari, procentul de 50% fiind unul foarte bun, potrivit Country manager Consulteam Romania, Oana Datki.

"Este un semnal pozitiv venit din partea multinationalelor. Procentul de 50% este unul foarte bun. El reprezinta atat inlocuirea plecarilor naturale, cat si extinderea anumitor linii de business", a declarat pentru Gandul Oana Datki, country manager Consulteam Romania, reprezentantul pe piata locala al Mercer.

Oracle si HP se numara printre companiile care fac angajari, in cadrul acestor firme fiind disponibile cateva sute de locuri de munca.

Mai multe joburi disponibile sunt in productie, unde se cauta 3.000 de oameni.

"Companiile din productie cauta personal si, daca revenirea economica la nivel continental continua cu acelasi ritm ca pana in prezent, este posibil ca necesarul de personal sa creasca pana la finele anului", sustine Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis, companie specializata pe leasingul de personal, citat de cotidianul amintit.

#multinationale, #angajari, #joburi, #sectoare, #it , #Angajari