Realizarea unui CV de nerefuzat: Un ghid pentru studenti

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 14:23
2163 citiri
Realizarea unui CV de nerefuzat: Un ghid pentru studenti
Foto: Facebook / Infomunca.ro

In procesul de angajare, atitudinea ar trebui sa fie un aspect major. Logica din spatele acestei afirmatii este simpla: competentele necesare pentru a avea succes intr-o pozitie pot fi invatate, dar atitudinea nu.

In plus, atitudinile mai putin potrivite pot fi distructive pentru o companie. O atitudine, fie ea buna sau rea, este ca un virus, care se poate raspandi prin companie.

Acestea fiind spuse, mesajul nostru de astazi se adreseaza studentilor si acelora care sunt la inceputul carierei lor. Credem ca atitudinea este incredibil de importanta, dar, de asemenea stim ca aveti nevoie de un CV puternic pentru a atrage atentia unei companii.

Si singura modalitate de a construi un CV de nerefuzat este de a cauta in mod activ experienta de munca in domeniul dorit.

Elaboreaza un plan

Majoritatea CV-urilor studentilor si absolventilor contin in dreptul experientei profesionale numai experienta precum ospatar, chelner sau promoter.

Problema este ca acesti studenti si absolventi ar trebui sa caute locuri de munca in domeniile de cariera dorite. Acestea nu numai ca le vor da o mai buna intelegere a domeniului ales, dar ii vor ajuta, de asemenea, sa castige cunostinte si experienta valoroasa de care au nevoie pentru a impresiona potentialii angajatori.

Este usor de inteles de ce atat de multi studenti si absolventi au CV-uri care nu prea se aliniaza cu cariera lor. Este mult mai dificil sa gasesti locuri de munca part-time in discipline traditionale precum finante, marketing, contabilitate si mai ales cu program de lucru adaptat studentilor.

Este mai greu pentru studenti sa obtina un astfel de job, deoarece aceste intreprinderi nu functioneaza pe timp de noapte sau in weekenduri, cand majoritatea studentilor sunt liberi.

Depune efort

Chiar daca aceasta situatie este de inteles, studentii si absolventii trebuie sa depuna un efort suplimentar pentru a gasi posturi in industriile si disciplinele in care doresc sa lucreze.

Cele mai multe competente sunt invatabile, insa este in avantajul candidatilor sa aiba cel putin o intelegere de baza a terminologiei si fluxului de lucru in anumite domenii.

De exemplu, sa presupunem ca esti student la marketing. Un candidat bun in domeniul marketingului trebuie sa descopere si sa creeze o campanie de marketing puternica, folosind toate resursele de care le-ar putea avea la dispozitie. Avand in vedere ca nu poti fi expert atunci cand esti inca in facultate sau proaspat absolvent, este necesar sa ai unele competente de baza, cum ar fi editarea, publicarea web, folosirea instrumentelor pentru newsletter si asa mai departe.

Nu poti dobandi aceste aptitudini daca nu lucrezi in domeniu, iar daca nu ai aceste aptitudini in CV-ul tau, firmele de marketing vor ezita sa te cheme chiar si la un interviu, cu atat mai putin sa te angajeze.

Fii descurcaret

De asemenea, este util sa fi descurcaret. Oportunitatile de a castiga experienta nu vor veni intotdeauna pe masa si nu vor fi usor de obtinut. Chiar daca este posibil sa strabati ceva drum in cautarea unui job potrivit, experienta profesionala va fi bine meritata in cele din urma.

Fii descurcaret atunci cand cauti oportunitati. Abordeaza potentialii angajatori si ofera-le suficiente motive sa te doreasca in compania lor.

Rezolva problema

Daca esti la liceu, facultate sau doar la inceputul carierei tale, te rugam sa pastrezi aceste sfaturi in minte. Du-te si castiga experienta chiar daca va trebui sa te oferi voluntar cateva ore pe saptamana. Daca vei face acest lucru, vei avea numai de castigat.

In primul rand, vei avea posibilitatea sa decizi daca ti-ar placea acel tip de munca. Avand experienta, iti va fii mai usor sa gasesti, in cele din urma, un loc de munca de care sa te bucuri.

In al doilea rand, iti vei imbunatati limbajul si competentele specifice postului, care vor face CV-ul tau unul puternic.

Adauga la acestea si atitudinea potrivita si vei fi candidatul ideal pentru angajatorii din domeniul tau.

#sfaturi realizare CV, #competente CV studenti , #Angajari