Reconversie profesionala: Somelierii se bucura de "un succes incredibil"

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 09:28
2670 citiri
Reconversie profesionala: Somelierii se bucura de "un succes incredibil"

Aproape toti somerii care au absolvit cursurile de somelier organizate de Blocul National Sindical si-au gasit deja un loc de munca, ceea ce demonstreaza "un succes incredibil", cu o rata de absorbtie pe piata muncii din Romania de 98%, a declarat Dumitru Costin, presedintele BNS.

"Este o meserie de nisa cea de somelier. Un specialist in marketingul vinurilor, care lucreaza in industria de hoteluri si restaurante, in marile lanturile de retail, la producatorii de vinuri. Deficitul pe piata muncii este foarte mare in acest domeniu", a spus Dumitru Costin.

BNS impreuna cu cei de la Vinexpert au pregatit in acest an, cu bani europeni, 188 de somelieri, din care, in mod surprinzator, aproape o treime, adica 59 de somelieri sunt femei. Toti acestia au fost deja angajati, desi ultimii cursanti au absolvit abia la finele lunii octombrie.

"Noi initial doream sa pregatim 180 de somelieri, insa am avut cerere mai mare si am pregatit 188, din care 59 de femei. Au fost cursanti din Bucuresti si Ilfov. Totul a pornit de la nevoia noastra de a avea specialisti. Unui bun somelier ii trebuie cunostinte foarte bune, dar si foarte mult talent", a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, Mihaela Mihai, din partea Vinexpert.

Conform acesteia, un somelier de nivel mediu, poate castiga in Romania, un salariu lunar de o mie de euro iar unul cu experienta, chiar mai mult.

#locuri de munca somelieri, #angajari somelieri, #reconversie profesionala someri, #cursuri someri , #Angajari