Salariile mai mari pentru angajatii cu contracte pe perioade determinate

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 11:03
1571 citiri
Salariile mai mari pentru angajatii cu contracte pe perioade determinate

Veniturile salariale ale angajatilor cu contracte pe perioade de timp determinate au inregistrat o crestere medie de 5% de la inceputul anului, in comparatie cu 2009, potrivit unui studiu efectuat de compania de recrutare si leasing de personal Trenkwalder.

Cresterea veniturilor salariale ale angajatilor pe perioade determinate a inregistrat o stagnare la jumatatea anului, din cauze macroeconomice, dupa ce in primul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%.

"Angajatorii s-au repliat imediat ce au aparut primele zvonuri legate de cresterea TVA, prioritatile fiind mentinerea costurilor de productie, respectiv functionarea la acelasi nivel.

Crescand nivelul taxarii, al fiscalitatii, fondul de salarii a fost mentinut la acelasi nivel ca inainte de cresterea TVA. 

Cel mai important insa este ca angajarile au continuat in acelasi ritm frenetic pe tot parcursul anului", a precizat directorul general al companiei Trenkwalder, Bogdan Florea.

Potrivit studiului, cele mai mari cresteri salariale inregistrate pe segmentul angajarilor pe perioade determinate au fost inregistrate in domeniile IT, administrativ si banking, in timp ce in productie s-au inregistrat cele mai mici cresteri si chiar stagnari.

Niciun domeniu, dintre cele in care activeaza compania Trenkwalder, nu a inregistrat scaderi fata de 2009 in privinta salarizarii pe contracte de munca pe periade de timp determinate.

Totodata, cresterea din vara a valorii TVA continua sa produca noi efecte, in special in recompensarea eforturilor angajatilor cu prime de final de an. 

"Stim deja ca valoarea primelor de final de an va fi considerabil mai mica decat in 2009, insa vestea cea buna este ca vor fi prime.

Angajatorii continua sa faca eforturi pentru a-si recompensa angajatii performanti.

Angajatii pe perioade de timp determinate, adica in sistem leasing de personal, sunt deosebit de eficienti pentru ca aceasta eficienta depinde fie prelungirea contractului, fie un nou contract la alt angajator", a mai spus directorul general al Trenkwalder.

#salarii, #angajati, #contracte, #venituri, #salariale , #Angajari