Se mai fac angajari doar in constructii, finante, in hoteluri si restaurante

Marti, 09 Iunie 2009, ora 11:44
1735 citiri
Se mai fac angajari doar in constructii, finante, in hoteluri si restaurante

Numarul angajarilor pe piata locala va continua sa scada si in urmatoarele trei luni, sustin specialistii. Cu toate acestea vor continua sa se faca angajari in constructii, finante, hotelurile si restaurantele, arata un studiu Manpower.

"Rezultatele studiului indica o continuare a contractiei pietei fortei de munca atat la nivel national, cat si la nivel mondial.

In timp ce in primele patru trimestre dupa lansarea studiului, in tara noastra s-au inregistrat consecutiv valori solide si in crestere ale previziunii, situatia pentru ultimele doua trimestre analizate este mai putin optimista", a declarat Camelia Stanculescu, director general al Manpower Romania.

Studiul mai arata si ca cel putin 64% dintre angajatorii nu vor mai face concedieri, insa nici angajari in urmatoarea perioada.

Aproximativ 21% dintre angajatori prevad o scadere a activitatii de angajare, 64% dintre acestia sustin ca nu estimeaza modificari in politica lor de angajare si doar 14% estimeaza ca vor creste volumul angajarilor.

Intentiile de angajare au scazut si ele cu trei puncte procentuale in comparatie cu trimestrul trecut si cu 33 de puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Dintre proiectele de recrutare la nivel de management, cele mai multe sunt in industria auto si in constructii, in timp ce companiile din sectorul energie electrica, gaze si apa anunta cele mai sumbre perspective, previziunea fiind la un nivel de -30%.

Datele sunt cu atat mai sumbre cu cat companiile din toate cele opt regiuni au intentii negative in ceea ce priveste angajarile. Cea mai sumbra perspectiva este previzionata de angajatorii din regiunea de Sud-Vest, de -22%. In Centru si Sud-Est s-au inregistrat previziuni de angajare de -9%.

Angajatorii din regiunea de Vest prezinta un grad de incertitudine usor ridicat privind activitatea de angajare, raportand o previziune de -2%.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#angajari, #angajatori, #companii, #constructii, #finante, #perspective , #Angajari