Statul scoate la concurs 11.000 de posturi

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 10:12
3504 citiri
Statul scoate la concurs 11.000 de posturi

In perioada de criza, statul scoate pe piata peste 11.000 de locuri de munca, mai mult de jumatate dintre acestea fiind in structurile politiei.

Posturile au fost obtinute de diferite ministere prin derogari de la ordonanta de urgenta prin care guvernul Boc a decis, chiar la inceput de mandat, blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar, conform revistei "Capital", citata de Evenimentul Zilei.

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) va beneficia de cea mai mare crestere de personal iar institutia a primit bani de la buget pentru a plati salariile a inca 6.200 de politisti. Potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gheorghina,

MAI va primi 180 de milioane de lei in plus pentru salarii. Si ministrul Sanatatii, Ion Balzac, se pregateste de angajari. In sistem vor intra 1.500 de medici specialisti, tot atatia rezidenti si 130 de medici primari, asistente, ingrijitoare si infirmiere.

Un alt domeniu care-si intareste fortele anul acesta este Justitia. Catalin Predoiu a obtinut derogare pentru cateva sute de posturi pentru judecatori, cat si pentru angajati in Administratia Nationala a Penitenciarelor, personal auxiliar de specialitate si 11 posturi pentru experti care vor lucra in minister pe proiecte finantate din imprumuturi externe. De lucratori au nevoie si ministerele proaspat infiintate - Ministerul Turismului si cel al Tineretului si Sportului. 

#buget, #piata, #salarii , #Angajari