Unde te angajezi pe timp de criza?

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 10:28
1933 citiri
Unde te angajezi pe timp de criza?

Profesionistii din IT sunt in continuare cautati de angajatori, chiar si in conditii de criza, fiind urmati, in preferintele angajatorilor de electricieni si sudori cu experienta.

Salariul mediu pentru electricienii cu 3 pana la 5 ani experienta din Bucuresti este de 646 euro si putin mai mic - 613 euro pentru un sofer angajat tot in Capitala. In schimb, economistii cu acelasi nivel de experienta castiga, in medie, 500 de euro, la fel ca un inginer din productie sau constructii.

Cel mai mic salariu mediu este cel al functionarilor administrativi - 384 euro, urmati de profesorii din Capitala, cu 393 de euro si de medicii primari - 429 euro, se arata intr-un studiu Myjob.ro.

Mai mult, oferta financiara din strainatate pentru electricieni sau sudori cu experienta o egaleaza pe cea pentru un medic primar - peste 2.000 de euro pe luna in tari precum Norvegia, Danemarca, Germania sau Olanda.

Insa castigatorii clasamentului sunt de departe profesionistii din IT - studiile si specializarile in acet domeniu renteaza si acum, un programator avand un salariu mediu de entry-level ce ajunge la 760 euro in Capitala.

"Pentru departajarea numarului mare de persoane care cauta un job in acest moment de criza, deseori, salariul este criteriul ultim in decizia angajatorilor. De aceea, pentru a avea mai multe sanse la un job, este indicat sa stii care este nivelul salarial din piata pentru postul la care aplici, sa poti negocia cat mai realist la interviu ca sa nu risti sa fii respins pentru pretentii exagerate", spun specialistii site-ului de recrutare.

Studiile superiore, remunerate destul de prost

La capitolul studii superioare, un inginer in Bucuresti, avand o experienta de 6 - 12 luni, are un salariul mediu de 362 euro, iar cei cu experienta 5 - 10 ani au un salariul mediu de 764 euro. Aproape 1.000 de euro castiga inginerii cu experienta peste 20 ani, pentru care salariul mediu este 924 de euro.

Absolventii de studii superioare economice din Capitala, care au o experienta de doar 6 - 12 luni, pot beneficia de un salariu mediu de 321 euro. Ceva mai bine platiti sunt cei cu experienta de 3 - 5 ani, pentru care salariul mediu este de 500 de euro.

Tot la capitolul studii suprioare, un avocat din Bucuresti, avand o experienta de 3-5 ani, obtine un salariul mediu de 563 euro, iar unul cu experienta de 5-10 ani are un salariul mediu de 754 euro.

Medicii care au sub doi ani de cand practica aceasta meserie au un salariu mediu de 343 euro, la jumatate fata de cei cu experienta de 5 - 10 ani, care au un salariul mediu de 641 euro.

Domeniul IT este cu siguranta unul dintre cele mai atractive. Tinerii trebuie sa stie insa ca daca au o experienta de doar 2 - 3 ani pot primi un salariul mediu de 583 euro. Cei cu ceva mai multa experienta, de 5 - 10 ani, au un salariul mediu de 791 de euro.

Cei care si-au dorit mereu o cariera in invatamant si se afla in primul an de predare in Bucuresti vor avea un salariul mediu de 358 de euro. In schimb, cei cu experienta de 5 - 10 ani vor avea un salariul mediu de 519 euro.

Datele au fost obtinute cu ajutorul calculatorului de salarii pus la dispozitie de site-ul de recrutare Myjob.

#angajari, #criza, #loc, #munca , #Angajari