Vrei sa emigrezi? Vezi topul celor mai atractive tari din Europa

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 19:16
9800 citiri
Vrei sa emigrezi? Vezi topul celor mai atractive tari din Europa

Daca pana acum o vreme, romanii care alegeau sa plece din tara se orientau in special catre Italia si Spania, incepand cu 2010, tendintele s-au schimbat. Din cauza contextului economic, clasamentul statelor europene cele mai ofertante pentru Romania s-a reconfigurat. Vezi care sunt statele in care ai cele mai mari sanse sa fii primit cu bratele deschise.

Potrivit unui raport Manpower, statele din Europa cu cele mai bune prognoze de angajare pentru perioada urmatoare sunt Germania, Marea Britanie sau Norvergia. In top se mai afla Polonia, Elvetia si Suedia. Toate aceste state au previziuni nete de angajare pozitive, acest lucru insemnand ca numarul companiilor care vor face angajari este mai mare decat al celor care vor concedia.

In 2010, au plecat sa munceasca in strainatate 400.000 de romani. Dintre acestia, 100.000 au ales Germania.


Germania

Optimismul angajatorilor +5%

In Germania sunt 250.000 de locuri de munca disponibile pentru straini. Cele mai ofertante sectoare in care se pot angaja strainii sunt: financiar-bancar,asistenta sociala, hoteluri-restaurante, constructii si agricultura. Din punct de vedere georgrafic, cea mai optimista zona este centrul economic german, Frankfurt. Potrivit site-ului Tjobs.ro, cele mai multe joburi adresate romanilor sunt pentru: medici,asistenti medicali, personal ingrijire persoane, zidari si sudori.

Marea Britanie

Marea Britanie conduce topul statelor europene din punct de vedere al numarului de joburi disponibile pentru straini: 360.000 de locuri de munca. Cele mai ofertante domenii sunt: fincanciar, servicii pentru afaceri si utilitati. Special pentru romani, sunt multe sanse de angajare pentru ingrijirea copiilor si batranilor, menaj, asistenta sociala si servicii medicale si sanitare. Pentru constructori si comercianti, lucrurile nu arata prea bine in Marea Britanie, acestea fiind domeniile in care se anunta concedieri masive.

Norvegia

Optimismul angajatorilor +7% - cel mai mare din Europa.

Se vor face cele mai multe recrutari in sectorul financiar si productie. Cele mai multe joburi pentru romani sunt in: medicina, farmacie, domeniul petrolier si constructii.

 

Alte state spre care romanii se pot orienta sunt Polonia si Elvetia. In Suedia, de asemenea, exista 36.000 de joburi pentru straini. Dintre romani sunt cei mai cautati medicii, asistentele medicale si soferii. Franta cauta 39.000 de straini care sa munceasca in diverse4 domenii, Olanda, 36.500, iar in Danemarca se cauta muncitori necalificati si agriculori.

Potrivit Manpower, tari europene in care perspectivele de angajare sunt foarte slabe in 2011 sunt Spania (-10%), Italia (-7%), Irlanda (-11%) sau Belgia (-6%).

Romanii au acces liber pe pietele muncii din 15 state UE - Danemarca, Finlanda, Suedia, Grecia, Spania, Portugalia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Slovacia, Ungaria si Cehia. Exista 10 state membre ale Uniunii Europene care mentin si in 2011 o serie de restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari: Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Franta, Italia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie si Malta.

#cele mai atractive tari in care sa emigrezi, #emigrare, #locuri de munca europa, #locuri de munca in strainatate , #Angajari