Aproape 70.000 de romani si bulgari ar putea emigra anual in Marea Britanie

Joi, 21 Februarie 2013, ora 11:23
2393 citiri
Aproape 70.000 de romani si bulgari ar putea emigra anual in Marea Britanie

Un numar cuprins intre 30.000 si 70.000 de cetateni romani si bulgari vor emigra anual in Marea Britanie dupa 2014, sustine un fost diplomat care a reprezentat aceasta tara in Romania timp de trei ani.

Alp Mehmet, care a petrecut trei ani in Romania in calitate de diplomat, si care este in prezent membru al grupului Migration Watch sustine ca, desi este dificil de estimat numarul exact de imigranti din cele doua tari, organizatia sa il estimeaza la aproximativ 50.000 de persoane pe an pana in 2019, scrie The Daily Telegraph, conform Agerpres.

"Daca va uitati la bogatia relativa dintre noi si ei, lucrurile seamana destul de bine cu tipul de situatie pe care am avut-o atunci cand cetatenii polonezi au venit aici dupa ultima extindere a UE", a declarat Mehmet.

"Va fi un amestec de oameni. Unii vor veni aici pur si simplu in cautarea unei vieti mai bune, a unor salarii mai mari, si a unui standard de viata mai bun", a explicat fostul diplomat, adaugand ca ar fi ciudat ca oamenii sa nu caute o existenta mai buna decat cea pe care o au in prezent.

In pofida declaratiilor facute anterior de ministrii de la Londra, potrivit carora nu fost facute estimari cu privire la numarul de imigranti care vor ajunge in Marea Britanie incepand cu ianuarie 2014, vicepremierul Nick Clegg a admis ca in prezent exista estimari "ample" consultate de catre Guvern.

#imigranti romani marea britanie, #imigranti bulgari Marea Britanie, #imigrare Marea Britanie, #emigranti Romania , #Job in Anglia