Cand va elimina Marea Britanie restrictiile impuse romanilor

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 14:22
2234 citiri
Cand va elimina Marea Britanie restrictiile impuse romanilor
Foto: The Telegraph

Marea Britanie va anula restrictiile pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor pe 1 ianuarie 2014, a confirmat Catherine Barber, ambasadorul interimar al misiunii diplomatice bulgare de la Sofia.

Barber a facut declaratiile intr-o emisiune televizata, dar informatia a fost confirmata ulterior de Ministerul bulgar de Externe, conform site-ului Novinite.com.

In cursul unei intrevederi cu un oficial din cadrul MAE bulgar, Barber a dat asigurari ca cetatenii din Romania si Bulgaria nu vor fi discriminati pe piata britanica a muncii.

"Invazia" romanilor in Marea Britanie. Au britanicii motive sa se teama de noi?

Restrictiile tranzitorii impuse in 2005 romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Marea Britanie ar urma sa expire la sfarsitul lunii decembrie 2013. Insa eliminarea restrictiilor a starnit polemici ample in Marea Britanie in legatura cu numarul romanilor si bulgarilor care ar urma sa mearga in aceasta tara din 2014.

In contextul dezbaterilor ample, euroscepticii din Partidul Conservator britanic i-au cerut premierului David Cameron sa mentina restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari si in 2014.

Migratia fortei de munca: Cum sustine tapul ispasitor al politicienilor dezvoltarea economica

Reversul medaliei: Romania i-a atras deja pe britanici. Vezi cu ce

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muncitori romani Marea Britanie, #locuri munca marea britanie, #imigranti Marea Britanie, #restrictii romani Marea Britanie , #Job in Anglia