Englezii fac din tantar armasar: Invazia romanilor in Marea Britanie se lasa asteptata

Marti, 21 Mai 2013, ora 12:24
2407 citiri
Englezii fac din tantar armasar: Invazia romanilor in Marea Britanie se lasa asteptata

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat, marti, dupa intalnirea cu presedintele Comisiei de afaceri interne a Camerelor Comunelor, Keith Vaz, ca ridicarea de la 1 ianuarie 2014 a restrictiilor la munca pentru romani va duce la limitarea migratiei si a muncii la negru.

"Ridicarea restrictiei la munca a cetatenilor romani in Marea Britanie nu face decat sa limiteze lucrul la negru al cetatenilor Romaniei in Marea Britanie. De la 1 ianuarie vom constata scaderea numarului de cetateni care lucreaza la negru in Marea Britanie", a afirmat Zgonea intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Comisiei de afaceri interne a Camerelor Comunelor.

Zgonea a spus ca a discutat la intalnirea cu oficialul britanic despre migratie, despre dreptul cetatenilor romani de a munci in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2014, despre situatia celor care lucreaza si invata acolo, despre cooperarea privind combaterea migratiei ilegale, a traficului de persoane.

"L-am asigurat pe presedintele Comisiei de afaceri interne din Camera Comunelor ca partea romana coopereaza la nivelul guvernelor foarte bine. Suntem preocupati sa reducem migratia, sa fim un stat european, sa respectam regulile europene, sa reducem numarul infractiunilor comise de conationalii nostri in Marea Britanie. Sunt chestiuni normale, privite cu seriozitate", a aratat Valeriu Zgonea.

El a mai spus ca trebuie remarcat ca majoritatea cetatenilor romani care merg in Marea Britanie lucreaza legal sau studiaza si sunt "oameni bine pregatiti, oameni care reusesc sa se integreze cu succes in Marea Britanie".

"Cetatenii romani din Marea Britanie contribuie la sistemul de sanatate, la sistemul social al Marii Britanii, la bugetul statului britanic consistent. Sunt oameni seriosi care isi platesc angajamentele. Sunt mandru de aceasta comunitate de romani", a adaugat Zgonea.

El a aratat ca a cazut de acord cu oficialul britanic ca, din punct de vedere statistic, ingrijoararea opiniei britanice privind "o invazie, o migratie masiva" a cetatenilor romani in Marea Britanie incepand cu 1 ianuarie 2014 nu are un suport real.

"Cunoscand ingrijorarea opiniei publice britanice privind o asa-zisa invazie de romani, am discutat cu domnul presedinte si am cazut de acord ca aceste cifre nu se vor regasi incepand cu 1 ianuarie 2014", a spus Zgonea.

El a mai spus ca migratia este o prioritate a Parlamentului Romaniei si a statului roman si ca aceasta trebuie sa scada. "Migratia este o prioritate pentru Parlamentul Romaniei si statul roman. Noi dorim ca migratia sa scada. Noi vrem ca romanii din afara Romaniei sa se bucure de dreptul cetatenilor europeni", a mai spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a aratat ca romanii nu cer favoruri, ci un tratament egal, intoleranta fata de abuzuri si, in momentul in care vor fi abuzuri din partea romanilor, acestea sa fie sanctionate exemplar.

#romani munca Marea Britanie, #locuri munca marea britanie, #invazie romani Marea Britanie , #Job in Anglia