Belgia depune plangere impotriva Germaniei pentru tratamentul muncitorilor bulgari si romani

Marti, 19 Martie 2013, ora 15:46
2771 citiri
Belgia depune plangere impotriva Germaniei pentru tratamentul muncitorilor bulgari si romani

Belgia va inainta o plangere impotriva Germaniei la Comisia Europeana in privinta asa-numitului dumping salarial practicat prin angajarea de lucratori bulgari si romani.

Publicatia belgiana informeaza ca firmele germane angajeaza cetateni din Europa de Est, cei mai multi din Bulgaria si Romania, pe care ii platesc cu o medie de 3-5 euro pe ora. Imigrantii trebuie sa lucreze de asemenea si in timpul noptii, fara a beneficia de asigurari sociale sau de sanatate, adauga sursa citata.

"Acest lucru nu se poate intampla in China, insa este posibil la usa Belgiei, in mijlocul Europei", comenteaza publicatia, relateaza ziarul belgian Le Soir, preluat de agentia bulgara Focus.

Plangerea va fi inaintata de ministrii belgieni ai economiei, Johan Vande Lanotte, si muncii, Monica De Coninck.

Belgia protesteaza impotriva conditiilor de angajare a lucratorilor din tarile est-europene in unitatile germane de procesare a carnii. Decizia de a depune plangere la Comisia European a fost facuta in urma sesizarilor companiilor belgiene de procesare a carnii.

Vicepremierul Vande Lanotte a explicat ca multe companii belgiene din sectorul procesarii carnii au fost nevoite sa se mute in Germania pentru a supravietui pe aceasta piata competitiva. El a adaugat ca in prezent companiile belgiene transeaza animalele in patru bucati si apoi exporta aceste bucati in Germania, unde lucratori cu salarii extrem de mici finalizeaza operatiunile de procesare a carnii.

#locuri munca germania, #tratament muncitori romani Germania, #plangere Belgia muncitori romani , #Job in Germania