Germania le promite cetatenia imigrantilor calificati

Luni, 13 Mai 2013, ora 12:28
1997 citiri
Germania le promite cetatenia imigrantilor calificati

Pentru ministrul german al economiei, Philipp Rösler (care este si liderul formatiunii liberale FDP, in coalitie cu crestin-democratii la guvernare, n.r.), cerinta crescanda de angajati calificati se constituie intr-o adevarata provocare pentru Germania, unde este nevoie de implementarea unei "culturi a portilor deschise" pentru straini, dupa cum a declarat el pentru cotidianul economic Handelsblatt.

Cu putina vreme inainte de al doilea summit demografic care va avea loc in Germania, Philipp Rösler s-a pronuntat clar in favoarea unei imigratii sporite, care ar putea fi promovata cu "oferta dublei cetatenii, pe care ar trebui sa o usuram". Mai mult, el sustine un model de imigratie asemanator cu cel canadian, in care imigrantilor din state terte (din afara UE, n.r.) sa li se ofere posibilitatea unei formari profesionale complete.

Premisele pentru articularea acestei culturi a primirii imigrantilor calificati, in special in profesiile de care este nevoie in Germania, pot fi sustinute cu usurarea obtinerii cetateniei germane, a mai indicat ministrul. "Pentru aceasta, trebuie sa luam insa mai multe masuri pentru o imigratie dirijata in functie de cerere (...)

Economia noastra are nevoie de angajati calificati, pentru a ramane competitiva si capabila de inovatie. In primul rand, trebuie sa ne exploatam potentialul intern si pentru asta trebuie sa aducem pe piata fortei de munca mai multe femei calificate si mai multi seniori cu experienta", a precizat ministrul german al economiei.

#imigranti Germania, #joburi germania, #muncitori calificati Germania, #cetatenie imigranti Germania , #Job in Germania