Germania striga dupa ajutor: Avem nevoie de muncitori calificati!

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 18:26
3016 citiri
Germania striga dupa ajutor: Avem nevoie de muncitori calificati!

Germania este in cautare de forta de munca ieftina, de aceea primul loc in care si-a indreptat privirea a fost "curtea elena".

"Avem nevoie de ajutor", acesta este mesajul pe care il transmit germanii, potrivit publicatiei elene Ekathimerin.

Motoarele economiei germane sunt pornite la maximum, insa forta de munca este in scadere. Cu o nevoie disperata de muncitori calificati, Germania ii culege din tarile cu probleme ale Europei, unde somajul este la cote inalte.

Situatia in Germania este atat de drastica inca guvernul Merkel organizeaza targuri prin care sa faca legatura intre companii si somerii din tarile cu probleme din Europa.

La cei 33 de ani ai sai, inginerul Christos Kotanidis, s-a mutat in urma cu trei luni in sudul Germaniei si si-a gasit in scurt timp un loc de munca bine platit la giga ntul Siemens.

Fosta companie la care lucra in Grecia il treuse intr-un job part-time din cauza problemelor financiare ale institutiei. Inginerul grec si-a gasit de munca in Germania dupa 6 saptamani de la emigrare.

"Am decis sa caut de munca in Germania pentru ca este o economie stabila, iar in Grecia situatia economica este proasta, iar viitorul arata si mai negru", a spus Kotanidis.

Somajul din Grecia a ajuns la 16,7%, dar printre tineri procentul este mult mai ridicat.

In Romania, rata somajului a crescut in luna octombrie la 4,93%, de la 4,89% in septembrie, numarul de someri fiind de 444.000 de persoane.

#job germania, #locuri munca germania, #piata munca germania, #forta munca germania, #someri Romania, #someri grecia , #Job in Germania