Piata muncii din Germania, invadata de est-europeni?

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 09:32
2221 citiri
Piata muncii din Germania, invadata de est-europeni?

Aproximativ 63.000 de persoane au venit sa munceasca in Germania, la un an de la ridicarea restrictiilor pentru tarile din Europa de Est, a declarat, sambata, Frank-Jurgen Weise, seful Agentiei pentru fortele de munca.

Frank-Jurgen Weise a precizat pentru Rheinische Post ca Agentia pentru fortele de munca estimase, la ridicarea restrictiilor pentru muncitorii din estul Europei - cu exceptia romanilor si bulgarilor, pentru care restrictiile s-au ridicat doar partial -, ca vor veni in jur de 140.000 de persoane anual.

Weise considera ca unul dintre motive pentru numarul mic de muncitori veniti este acela ca Marea Britanie si Irlanda si-au deschis mai devreme piata muncii si cei care s-au dus in aceste tari au atras si alti conationali dupa ei. In plus, in Marea Britanie si Irlanda dificultatile cu limba sunt mai mici.

Cei mai multi muncitori straini provin din Polonia - 67%, Ungaria - 13% si Cehia - 7%. Ei muncesc in special in Bavaria, Renania de Nord-Westfalia si Baden-Wurttemberg.

De la 1 mai 2011, Germania a ridicat restrictiile pentru muncitorii din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia, la sapte ani dupa ce aceste tari au aderat la Uniunea Europeana.

#piata muncii Germania, #locuri munca germania, #emigrare Germania , #Job in Germania