SUA: Rata somajului, la minimul ultimilor doi ani si jumatate

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 17:23
1508 citiri
SUA: Rata somajului, la minimul ultimilor doi ani si jumatate

Rata somajului din Statele Unite a scazut in noiembrie cu 0,4 puncte procentuale, la 8,6%, cel mai redus nivel din ultimii doi ani si jumatate, indicand accelerarea redresarii economiei americane.

Departamentul Muncii a anuntat vineri crearea a 120.000 de noi locuri de munca in noiembrie, exceptand sectorul agricol, in conformitate cu asteptarile analistilor.

Evolutia pozitiva a fost sustinuta si de revizuirea in crestere a datelor referitoare la piata muncii pentru septembrie si octombrie, cand au fost infiintate cu 72.000 de locuri de munca mai multe decat s-a raportat initial.

O parte din scaderea ratei somajului de la 9% in octombrie a fost determinata de retragerile de pe piata muncii.

Estimarile analistilor indicau o rata a somajului constanta

"Piata muncii se vindeca treptat. Este un ritm glaciar, dar facem pasi mici in directia buna", a declarat Ryan Sweet, analist la Moody's Analitics in West Chester, Pennsylvania.

Este improbabil ca raportul sa reduca presiunile la care este supus presedintele Barack Obama, a carui politica economica va fi judecata de electorat in noiembrie anul viitor.

Perspectiva economiei SUA este pusa in pericol si de agravarea crizei datoriilor in Europa.

Datele nu vor fi decisive nici pentru Rezerva Federala, care analizeaza daca este nevoie de noi masuri monetare de sustinere a redresarii economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA rata somajului, #rata somajului scazuta SUA , #Job in SUA