Joburi la UE: 300 de posturi libere cu salarii de la 4.200 euro

Vineri, 16 Martie 2012, ora 12:32
7324 citiri
Joburi la UE: 300 de posturi libere cu salarii de la 4.200 euro

Institutiile europene si-au deschis vineri portile pentru candidatii care aspira la un job bine platit la Bruxelles.

Pe 15 martie s-a lansat oficial cea mai mare competitie din 2012 deschisa pentru 300 de posturi de administratori publici europeni in institutiile UE. Potrivit regulamentului, fiecare cetatean din cele 27 de state membre isi poate depune candidatura pentru posturi in administratie publica europeana, comunicare, drept si relatii externe.

Daca iti doresti o cariera la Bruxelles in domenii precum Drept si Audit, ai nevoie de studii de specialitate. Pentru alte domenii insa, candidatii pot fi absolventi de Management European, Jurnalism, Comunicare, Relatii Internationale sau Sociologie.

Un functionar european permanent este responsabil cu elaborarea politicilor si aplicarea legislatiei europene, efectueaza analize si ofera consiliere.

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine postul?

Mai intai va trebui sa-ti creezi un cont pe site-ul Oficiului European de Selectie a Personalului pentru a putea aplica online pentru jobul la care visezi.

Pentru a fi selectionat in concurs trebuie sa treci de etapa de preselectie care se sustine pe calculator, contra cronometru. La aceste teste, sustinute in limba romana, iti vor fi testatee capacitatile de gandire situationala si abilitatile de rationament verbal.

In cea de-a doua etapa de selectie, care are loc la Bruxelles, vor participa doar cei care au luat nota maxima in etapa de preselectie. Cea de-a doua proba va fi una scrisa si va consta intr-un studiu de caz din domeniul in care esti specializat si un exercitiu de grup in care iti vor fi testate abilitatile de prezentare.

Jobul la una din institutiile europene este greu de obtinut, de accea testarile nu se termina aici. Dupa aceste doua examinari, urmeaza proba de foc, care consta intr-un interviu in fata comitetului de selectie. Potrivit expertilor, intreg procesul de recrutare este unul exigent, care se desfasoara pe parcursul a 6-9 luni.

Potrivit trainerilor specializati, joburile sunt in Bruxelles, dar si in oricare alt stat membru.

Cum iti poti mari sansele

Expertii de la Euroconcurs.ro recomanda inscrierea la anumite seminarii care iti pot mari sansele de reusita. Cursurile sunt de fapt simulari ale concursului de admitere. Acestea sunt sustinute de traineri specializati in competitii Uniunii Europene, care iti vor oferi coaching si te vor ajuta cum sa-ti evidentiezi punctele forteim cunostintele si abilitatile profesionale.

De asemenea, ai posibilitatea de a simula interviul cu comisia de specialitate. Practic, te vei pregati intentiv pentru a raspunde la toate tipurile de intrebari.

Potrivit anuntului de angajare, cei care isi doresc un job la Comisia Europeana trebuie sa stie sa comunice foarte bine in engleza, franceza sau germana, sa aiba capacitatea de a rezolva anumite probleme, sa fie flexibili, bun organizatori, sa lucreze foarte bine in echipa si sa aiba abilitati de leadership.

Cursurile de training te costa 500 de lei/zi, cu 10% reducere pentru plata anticipata inainte de inceperea cursului. Pentru persoanele juridice se aplica 24% TVA, potrivit euroconcurs.ro.

Salariile unui incepator la una din institutiile europene sunt cuprinse intre 4.200-5.350 de euro. Cei cu experienta vor primi salarii care depasesc 5.350 de euro.

"Pentru fiecare domeniu mentionat sunt disponibile posturi de administrator grad 5 (AD 5) la care salariul incepe de la euro 4.190,20 euro, iar la posturile de administrator grad 7 salariul incepe de la 5, 350 euro, plus restul de beneficii.

Acestea constau in alocatii pentru familie, alocatie pentru casa (2% din salariul de baza + 167.31 de euro), alocatie pentru copil aflat in intretinere (365.60 de euro), alocatie pentru gradinita (89.31 de euro)", a declarat Mihaela Stroe, training manager la Euroconcurs.ro intr-un interviu Business24.

In plus, beneficiezi de recuperarea taxelor scolare pana la un maxim de 248.06 euro, care poate fi dublata in anumite cazuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca UE, #salarii institutii europene, #training euroconcurs, #posturi administratori publici europeni, #job Bruxelles, #salarii ue , #Job in UE